Mellékvízmérő-csere: indul a véghajrá

Október utolsó napjaiban több ezer lakos kapja kézhez a TETTYE FORRÁSHÁZ Zrt. értesítőjét. A tértivevényes levélben azokat tájékoztatjuk, akik még nem gondoskodtak az idén lejáró hitelességű mellékvízmérőjük cseréjéről.

megerett_a_cserere.jpg

November végéig már minden időpont betelt szakembereinknél, akik a felhasználók megrendelésére cserélik és szakszerűsítik az idén lejáró hitelességű mellékvízmérőket. (Azokat a mérőket, amelyekre egyéni számla készül, a jogszabályok szerint nyolcévente cserélni kell; ha a tulajdonos ezt elmulasztja, a mérő elveszíti hitelességét, a felhasználó egyéni szerződése pedig a jogszabályoknak megfelelően az év utolsó napján automatikusan megszűnik.)

Idén rekordszámú, több mint 20 ezer mérő esik ebbe a kategóriába, miközben a koronajárvány miatt elrendelt korlátozások miatt több hónapra fel kellett függeszteni a szereléseket. Az év végére fordulva 12.600 mérőt már lecseréltek szakembereink, novemberben további 4000 szerkezet tulajdonosa várhatja szerelőinket az egyeztetett időpontokban.
Több mint 4250 mellékvízmérő gazdája, mintegy 3500 ügyfél azonban eddig még nem jelezte igényét - őket tájékoztatjuk most a teendőkről, illetve a következményekről.
Az elmúlt időszakban megszaporodott a karanténban lévők száma, így felhívjuk ügyfeleink figyelmét: jelezzük, ha bármi akadályozza a szerelést. Ha ugyanis két egyeztetett alkalommal sem sikerül elvégezni a munkát, és nem jelentkezünk új időpontért, cégünk visszamondja a megrendelést (a mérő pedig december 31-én el fogja veszíteni hitelességét).

Az Ön mérője még hiteles?

Ha 2012 (vagy korábbi) dátum szerepel a plombán, és még nem kezdeményezte a mérőcserét, de a továbbiakban is szeretne egyéni számlát kapni vízmérője adatai alapján:
Amennyiben az uszi@tettyeforrashaz.hu címen még idén (vagy a december 18-áig nyitva tartó telefonos ügyfélszolgálatunkon) kéri a lejárt mérő cseréjét - illetve ha nem társaságunkkal végeztette a szerelést, akkor a mérőhely szakszerűségi vizsgálatát -, a szerződése továbbra is érvényben marad, munkatársaink 2021 tavaszán elvégzik a szerelést.

2020. oktĂłber 29.