Indul a Szigeti úti vízvezeték-felújítás második szakasza

A Nyugati városrészi kerékpárút építéséhez kapcsolódóan március 1-jétől a TETTYE FORRÁSHÁZ Zrt. is nagyszabású korszerűsítési munkákba kezdett a Szigeti úton. A tervezetten 2021 őszéig tartó felújítás keretében a Szigeti út Faludi Ferenc utca – Tüzér utca közötti szakasza alatt futó 90 éves ivóvízvezetéket cserélik ki társaságunk szakemberei.

A felújítás során az utca nem csak modernebb, de nagyobb átmérőjű vezetéket kap, igazodva a környék megnövekedett vízfogyasztásához. A korszerűsítés 34 bekötés cseréjére és két új tűzcsap létesítésére is kiterjed.

Az első szakasz (a tervezettnél előbb) elkészült, március 29-étől már új vezeték szállítja a vizet a Faludi Ferenc utca – Gyümölcs utca közti háztartásoknak, üzleteknek.
Így április 12-étől elindul a 2. ütem, a Gyümölcs utca – Homok utca közötti ellátóvezeték korszerűsítése. 

A rekonstrukció az érintett szakaszokon teljes útzár mellett zajlik, az ott lakók, az üzlettulajdonosok, valamint a célforgalom részére a zavartalan közlekedés biztosított lesz. Az érintett autóbuszjáratok (25, 26, 27, 27Y, 28, 28Y, 29) 2021. március 1-jétől a munkálatok befejezéséig terelőútvonalon (Tüzér utca – Nendtvich Andor út) közlekednek. További információ: Tüke Busz

Szigeti_2.utem_terkep_2021.04.jpg

A TETTYE FORRÁSHÁZ Zrt. arra törekszik, hogy a környéken élők hosszú távú érdekeit szolgáló munkálatok a lehető legkisebb mértékben, a legrövidebb ideig zavarják a mindennapokat. A hálózat korszerűsítését társaságunk folyamatos üzemeltetés mellett végzi, ideiglenes vízellátó rendszerrel, repülővezetékkel biztosítva a vízellátást. A környéken lakók csak időszakos nyomásesésre, rövid ideig tartó vízhiányra számíthatnak, az érintett ügyfeleinket előzetesen szórólapon is értesítjük.

Összesen 900 méternyi új gerincvezeték és 362 méternyi bekötővezeték kerül a föld alá, hosszú időre garantálva ezzel a környék kiegyensúlyozott ivóvízellátását.

A Nyugati városrészi kerékpárút fejlesztésről a projekt honlapján olvashatnak, a munkálatokkal kapcsolatos gyakori kérdésekre adott válaszokat ide kattintva érhetik el.

2021. március 30.