Közérdekű közlemények, hírekHírforrásMunkálatok térképenJó tudniSajtószobaPályázatokLakossági ügyfeleknekKözületi ügyfeleknek

Dédapáink tették le az alapokat, ti alakítjátok a jövőt
Már több mint száz diák képzését segítette gyakorlati helyként a pécsi vízszolgáltató

 

Szakmát tanulni ma már egyre vonzóbb, hiszen egyre nő az igény a jó szakemberekre. Ahogy a legtöbb iparágban, a víziközmű ágazatban is problémát jelent az idősödő munkavállalók utánpótlása megfelelő képesítésű és szakmai tapasztalattal rendelkező szakemberekkel. A fiatalok munkába lépését azonban sok esetben nehezíti a munkáltató által elvárt, gyakran több éves szakmai tapasztalat, amit az iskola padokban ülve, az elméleti oktatás keretében nehézkes megszerezni. Az igényre válaszolva a TETTYE FORRÁSHÁZ Zrt. kiemelt figyelmet fordít a felnövekvő generáció szakmai fejlődésére, az utánpótlás-nevelésre.

A TETTYE FORRÁSHÁZ Zrt. évek óta rendszeresen szakmai gyakorlati helyek biztosításával járul hozzá a szakközépiskolások és az egyetemisták minél gyakorlatiasabb oktatásához. A tanulmányi időszakban emellett projekt feladatokba is bevonja a fiatalokat, például tanulmányok írásában, szakdolgozati témákban. Kiemelt projektként zárult legutóbbi programjuk, amelyben a PTE Műszaki Karának hallgatói tervezték meg a társaság Pécs közterein felállított új permetkapuit.

A hazánkban egyre terjedő duális képzéshez csatlakozva jelenleg a pécsi Műszaki és Informatikai Karról, valamint a bajai Víztudományi Karról fogad a cég hallgatókat, akik tanulmányaik mellett folyamatos szakmai gyakorlaton vesznek részt a vízszolgáltatónál, ezáltal szerezve mással nem pótolható munkatapasztalatot - fontos érv a képzés mellett, hogy a diákok a gyakorlati időre költségtérítést is kapnak, amely akár egy fizetéssel egyenértékű jövedelmet is jelenthet. A nyári ponthatárhúzást követően több partner egyetem is meghirdet kapcsolódó szakirányú képzéseket pótfelvételi eljárás keretében. A Nemzeti Közszolgálati Egyetem bajai víztudományi karán például egyedülálló módon közszolgálati ösztöndíjas finanszírozási formában is tanulhatnak a leendő szakemberek. 

CsibiKatalin3.jpg

Társaságunk már több mint száz diáknak biztosított gyakorlati lehetőséget, emellett évente mintegy ötszáz iskolást, egyetemistát fogadunk telephelyeinken, és szakmai versenyeket támogatunk a víz és a szolgáltatói hivatás fontosságának tudatosítása érdekében. A gyakorlati képzésben résztvevő diákok a szakterületek munkáját segítve a legkülönfélébb aspektusból tapasztalhatják meg a víziközmű hivatás sokszínűségét, a munka változatosságát, amire korábban maguk sem gondoltak volna. „A kollégák segítségének, támogatásának, a munkatársakkal történő közvetlen és jó hangulatú munkavégzésnek köszönhetően értékes gyakorlati tapasztalatokat szereztem, megtapasztalhattam, hogy vízművesnek lenni több, mint valahol csak dolgozni." - fogalmazott tapasztalatairól a környezetmérnöknek tanuló Csibi Katalin.

NémethKrisztián1.jpg

„A geodéták munkáját segítettem napi szinten, rálátást és gyakorlati jártasságot szerezhettem sok területen, az alaptérképek szerkesztésében például a legrutinosabb kollégáktól leshettem el a fortélyokat és tudtam, hogy maradandót alkotok, mert az a vezeték százhúszonöt év múlva is ott lesz" - hangsúlyozta Németh Krisztián pécsi építőmérnök hallgató, aki hathetes gyakorlati idejét töltötte a cégnél.

IllésEdina7.jpg

Illés Edina duális képzésben vesz részt a Tettyénél, az egyetemi felvétele után lehetősége nyílt az akkor induló duális képzésbe becsatlakozni. A legfontosabb előnynek azt tartja, hogy az elmélet mellett egyúttal szakmai tapasztalatokat is szerezhet. „A vízszolgáltatót választani nemcsak emiatt volt jó döntés" - teszi hozzá. „Igazi élményeket is szereztem azáltal, hogy a munkához kapcsolódóan „titkos" helyeket is megismerhettem. Ilyen a vizes szakma mindennapjaihoz tartozó, de a hétköznapi emberek elől elzárt helyszín például a föld mélyén húzódó, város alatt futó közműalagutak, de láttam a régi Damjanich víztározót is, amikor leeresztették, és közelről ismerhettem meg a biogáz erőmű modern technológiai felszereltségét." - mesélte Illés Edina.

A legjobbak természetesen nemcsak gyakorlati szaktudásukat gyarapíthatják, de a vízszolgáltató karrierépítési lehetőséget is biztosít a számukra. Így lett a szakgyakorlatos hallgatóként kezdő Fekete Attilából előbb teljes állású munkatárs, majd az évek elteltével a vízellátás osztályvezetőjeként kapott felelősségteljes és jelentős szakmai kihívást is képviselő pozíciót a cégnél.

Jó szakemberre mindig szükség van
Ugyan sokan keserednek el a nyári ponthúzást követően, amikor nem jutottak be kiválasztott egyetemükre, azonban csüggedésre ez nem adhat okot! Számos hiányszakma van hazánkban, amelyek nélkül a villanyt nem kapcsolhatnánk fel, vagy a csapból nem folyhatna a víz, nem nyithatnánk ki az ablakot vagy az ajtót, de igazából még házunk se lenne. Érdekesség: ezekre a szakemberekre mind szükség van a vízszolgáltatásban is. A TETTYE FORRÁSHÁZ Zrt. is folyamatosan keres megbízható szakembereket, akik által biztosítható a zavartalan ivóvízellátás akár az elkövetkező évtizedekben is... Egy jó szakma ma már legalább annyit ér, mint egy diploma.

 

A publikálás időpontja: 2017. augusztus 4.


Adatok - Fogyasztóvédelmi törv.Álláspályázatok

A TETTYE FORRÁSHÁZ Zrt. munkatársakat keres az alábbi pozíciókba: telefonos és levelezési ügyintéző, titkársági ügyintéző, villamosmérnök, gépészmérnök, környezetmérnök, építőmérnök.

Bővebben

Forgalomkorlátozás Pécsett az Újvilág utcában

Tájékoztatjuk ügyfeleinket, hogy Pécsett az Újvilág utcában szennyvízvezetéken végzett rendkívüli rekonstrukciós munkálatok miatt 2017. december 7-től várhatóan december közepéig a Vadász utcai kereszteződéstől az Újvilág utca 34. házszámig teljes útzár lesz érvényben.

Bővebben

Ünnepi vízkorlátozási moratórium

A TETTYE FORRÁSHÁZ Zrt. a korábbi évek gyakorlatának megfelelően idén is felfüggeszti az esedékes korlátozásokat a közelgő ünnepek idejére, cégünk ezzel igyekszik megkönnyíteni ezt a kritikus időszakot a nehéz helyzetben lévő ügyfelei számára.

Bővebben

Fagyrém ellen

Aki gondosan felkészül télre, azt nem éri meglepetés tavasszal!

Bővebben

Pécsett tanácskoztak a vízművek gazdasági vezetői

Pécsre gyűlt a vízműves szakma a múlt héten, az ágazat legfontosabb gazdasági kérdéseit vitatták meg a Magyar Víziközmű Szövetség Gazdasági Vezetői Értekezletén. A mintegy száz szakember részvételével zajló országos rendezvénynek a pécsi vízszolgáltatás 125. jubileumát ünneplő TETTYE FORRÁSHÁZ Zrt. adott otthont november 8-án és 9-én.

Bővebben

Teljes méret

Interaktív térképünkön a közterületen végzett munkálatokról tájékozódhat.
A térképet folyamatosan aktualizáljuk.

  

OLDALTÉRKÉP  |  IMPRESSZUM  |  ADATVÉDELEM  |  JOGI NYILATKOZAT