Kártyás vízmérőSzennyvíz szippantásLaboratóriumi szolgáltatásokMellékvízmérő-csere

Kiket érint a kötelezően igénybe veendő közszolgáltatás?
 

 

A szolgáltatást minden olyan, a közműves csatornára rá nem kötött, saját vagy vezetékes ivóvízellátással rendelkező ingatlan tulajdonosa köteles igénybe venni, akinek az ingatlanán nem közművel összegyűjtött szennyvíz keletkezik.

A szolgáltatást szabályozó rendelet a gazdálkodó szervezeteknek lehetővé teszi, hogy a TETTYE FORRÁSHÁZ Zrt.-től eltérő szolgáltatót válasszanak. Azon gazdálkodó szervezeteket, amelyek a Vgt. 44/C. § (1) bekezdésben előírtak szerint maguk gondoskodnak a gazdálkodásukkal kapcsolatban keletkezett nem közművel összegyűjtött szennyvíz kezeléséről, és így mentesülnek a közszolgáltatás kötelező igénybevétele alól, írásbeli bejelentési kötelezettség terheli.

Felhívjuk figyelmét, hogy a rendelet értelmében szabálysértést követ el és pénzbírsággal sújtható, aki:

  • a kötelező helyi közszolgáltatást nem veszi igénybe,
  • nem a TETTYE FORRÁSHÁZ Zrt., mint kizárólagos közszolgáltató által nyújtott szolgáltatást veszi igénybe,
  • jogosulatlanul végzi a nem közművel összegyűjtött háztartási szennyvízzel kapcsolatos közszolgáltatást,
  • a közszolgáltatás teljesítéséhez szükséges bejelentési kötelezettségének nem tesz eleget.

Közszolgáltatási szerződés: azon ingatlanoknál, amelyek nem rendelkeznek hiteles vízmérővel, a közszolgáltatás első igénybe vétele előtt az ingatlantulajdonosnak szerződést kell kötnie a szolgáltatóval (ez a gyakorlatban annyit jelent, hogy társaságunk a megrendeléskor megküldi/átadja Önnek a megállapodást).
Közszolgáltatási szerződés hiányában a szolgáltató nem köteles elszállítani a szennyvizet!
(A hiteles vízmérővel felszerelt ingatlanok esetében a közszolgáltatás írásba foglalás nélkül is létrejön a szolgáltatás legelső igénybevételekor, illetve azzal, hogy társaságunk a teljesítésre rendelkezésre áll.)

A szolgáltatást szabályozó rendelet itt elérhető.

 


Adatok - Fogyasztóvédelmi törv.Víz világnapi családi hétvége a Pécsi Állatkertben

Március 22-én ünnepeljük a Víz világnapját, amely alkalomból idén harmadszor rendezzük meg közösen és Pécsi Állatkerttel a vizes családi hétvégét a Zoo-ban március 23-24-én.

Bővebben

Vízhiány Pécsbányán

Tájékoztatjuk ügyfeleinket, hogy 2019. március 19-én, kedden 8-15 óra között vízhiány lesz Pécsbánya teljes területén, valamint Alsógyükés egy részén egy Széchenyi-aknán tervezett csomóponti akna átépítés miatt.

Bővebben

…ééés forog! Videópályázat indul!

A TETTYE FORRÁSHÁZ Zrt. és a Pécsi Tudományegyetem a Zöld Egyetem Program keretében videópályázatot hirdet a PTE hallgatói részére. A három legjobb alkotás pénzdíjazásban részesül. 

Bővebben

Szabadulj ki a Pollack Expon

A február 28-március 1. között megrendezendő Pollack Expon idén izgalmas, vízműves szabaduló szobával várjuk a látogatókat. 

Bővebben

Víz(mű)hiány: nagyvárosi élet szolgáltatás nélkül

A Tettye Forrásház Zrt. „Víz(mű)hiány: nagyvárosi élet szolgáltatás nélkül " címmel alkotói pályázatot hirdet, amelyre a szolgáltatási területünkön lévő általános iskolák osztályainak pályamunkáit várjuk. Mindazon tanulók munkájára számítunk, akik kedvet éreznek magukban, hogy kreatív módon társaikkal együtt dolgozva vagy egyénileg megelevenítsék a nagyvárosi élet látképét, kihívásait ivóvíz- és/vagy szennyvízszolgáltatás nélkül.

Bővebben

Teljes méret

Interaktív térképünkön a közterületen végzett munkálatokról tájékozódhat.
A térképet folyamatosan aktualizáljuk.

  

OLDALTÉRKÉP  |  IMPRESSZUM  |  ADATVÉDELEM  |  JOGI NYILATKOZAT