Kártyás vízmérőSzennyvíz szippantásLaboratóriumi szolgáltatásokMellékvízmérő-csere

A szolgáltatás díjai, a díjszámítás módja Pécsett
 

 

A közszolgáltatás igénybevételéért az ingatlantulajdonosok közszolgáltatási díjat kötelesek fizetni. Ennek összegét és a díjszámítás módját Pécs MJV Önkormányzata határozza meg.

A közszolgáltatás alkalmazható legmagasabb díját Pécs Város Önkormányzata Közgyűlése a - 2018. október 26-án módosított - 8/2013. (III.18.) önkormányzati rendeletben állapította meg. A technikai módosítást követően 2018. november 1-jétől a nem közművel összegyűjtött háztartási szennyvíz díja az előírásoknak megfelelően kéttényezőssé vált: a korábban egytényezős díj kiegészült egy havi alapdíjjal, illetve a természetes és nem természetes személy ingatlantulajdonosokra vonatkozó díjtételek egységesek lettek.

A rezsicsökkentésre vonatkozó előírásokkal összhangban a lakosság által fizetendő díj mértéke nem emelkedik a 2018. november 1-i változás után. A TETTYE FORRÁSHÁZ Zrt. minden lakossági felhasználó esetében az ügyfél számára kedvezőbb díjat alkalmazza a számla kiállításakor!

Díjak

I. A vízgazdálkodásról szóló 1995. évi LVII. törvény IX/A fejezetének 44/ D. §-a alapján megállapított kéttényezős díjak:

 

ürítési díj

nettó díj (Ft/m3)

bruttó díj (Ft/m3)

lakossági és nem lakossági felhasználó (természetes és nem személy ingatlantulajdonosokra vonatkozó szabályok alapján)

415 Ft

527,05 Ft

alapdíj

nettó díj (Ft/hó)

bruttó díj (Ft/hó)

lakossági és nem lakossági felhasználó (természetes és nem természetes személy ingatlantulajdonosokra vonatkozó szabályok alapján) 

2477 Ft

3145,79 Ft


II. A szippantott szennyvízre vonatkozó rezsicsökkentésről, valamint egyes törvényeknek a további rezsicsökkentéssel összefüggő módosításáról szóló 2013. évi CXIV. törvény alapján a közszolgáltató által alkalmazható díjtételek (egytényezős díj):

 

nettó díj (Ft/m3)

bruttó díj (Ft/m3)

lakossági felhasználó (természetes személy ingatlantulajdonosokra vonatkozó szabályok alapján) 

648,5 Ft

823,6 Ft

nem lakossági felhasználó (nem természetes személy ingatlantulajdonosokra vonatkozó szabályok alapján)  

721 Ft

915,7 Ft

A feltüntetett bruttó díjak tartalmazzák a 27%-os áfát!

Az ingatlanon keletkező nem közművel összegyűjtött háztartási szennyvíz mennyiségének meghatározásakor a vízmérővel mért ivóvíz-felhasználást (vízmérővel/vízbekötéssel nem rendelkező felhasználók esetében az önkormányzati rendelet alapján számított átalány vízmennyiséget) kell figyelembe venni.

Mit jelent ez a gyakorlatban?

Lakossági felhasználó vagyok, hiteles vízmérővel rendelkezem.
Lakossági felhasználó vagyok, nem rendelkezem hiteles vízmérővel és/vagy -bekötéssel.
Közületi felhasználó vagyok, hiteles vízmérővel rendelkezem.

Felhívjuk figyelmét, hogy a fenti alapdíj csak alapfelszereltséget igénylő szállítójárművel történő és legalább ¾-ed részben megtelt tározók ürítésére érvényes! Társaságunk az alapdíjon felül 20%-kal növelt összegű többletdíjat számolhat fel, amennyiben az adott szennyvíztározó megközelíthetősége nem megfelelően biztosított, vagy az ürítendő tározó kevesebb, mint ¾-ed részben telt meg.


Adatok - Fogyasztóvédelmi törv.Forgalmirend-változás a Fülemüle utcában

Tájékoztatjuk ügyfeleinket, hogy társaságunk Pécsett a Fülemüle utcában aknafedlap felújítási munkálatokat végez december 14-17. között, amely elkerülhetetlenül szükségessé teszi a forgalom átmeneti, teljes szélességű korlátozását.

Bővebben

Ünnepi vízkorlátozási moratórium

A TETTYE FORRÁSHÁZ Zrt. a korábbi évek gyakorlatának megfelelően idén is önkéntes moratóriumot vállal az ünnepek idejére. A szolgáltató felfüggeszti az esedékes korlátozásokat - ezzel igyekszik megkönnyíteni ezt az időszakot a nehéz helyzetben lévő ügyfelei számára.

Bővebben

Tűzcsap hozammérés Pécsett a Belvárosban december 6-án

Tájékoztatjuk ügyfeleinket, hogy Pécsen a József u. 12., valamint a József u. 24. előtt tervezett oltóvíz hozammérések miatt, 2018. december 6-án, csütörtökön 10.00-14.00 óra között vízzavarosodás és nyomásesés fordulhat elő az Aradi vértanúk útja - Kálvária utca - Majorossy Imre utca - Bástya utca - Mária utca - Széchenyi tér - Apáca utca - Szent István tér - Esze tamás utca, valamint a Klimó György utca.

Bővebben

Csőtörés a Szabadság utcában

Tájékoztatjuk ügyfeleinket, hogy meghibásodott egy 100 mm átmérőjű fővezeték a Szabadság utca - Kálvin utca sarkán, ennek következtében a Szabadság utca keleti oldalán a Kaffka Margit utca - Indóház tér közti szakaszon szünetel a vízszolgáltatás.

Bővebben

Csőtörés okoz átmeneti vízhiányt Szabolcsfaluban - Frissítve

Tájékoztatjuk ügyfeleinket, hogy a Szabolcsi út 40. szám előtt meghibásodott vezeték okoz átmeneti vízhiányt és nyomásesést Szabolcsfalu északi részén.

Bővebben

Teljes méret

Interaktív térképünkön a közterületen végzett munkálatokról tájékozódhat.
A térképet folyamatosan aktualizáljuk.

  

OLDALTÉRKÉP  |  IMPRESSZUM  |  ADATVÉDELEM  |  JOGI NYILATKOZAT