Kártyás vízmérőSzennyvíz szippantásLaboratóriumi szolgáltatásokMellékvízmérő-csere

A szolgáltatás díjai, a díjszámítás módja Pécsett
 

 

A nem közművel összegyűjtött háztartási szennyvízbegyűjtés és -kezelés egységnyi díját és a díjfizetés módját a pécsi önkormányzat határozza meg. Pécs Város Önkormányzata Közgyűlésének 42/2010. (XII. 20.) számú rendelete alapján 2011. január 1-jétől egységessé vált a nem közművel összegyűjtött háztartási szennyvíz kezelésével kapcsolatos díjrendszer Pécs teljes területén.

(Korábban a közműves csatornahálózattal el nem látott településrészeken az ingatlantulajdonosok a tározójukból elszállíttatott szennyvíz mennyisége alapján fizettek a szolgáltatásért a helyszínen készpénzben, számla alapján. 2011-től megszűnt a 40%-os elszámolás és a helyszínen való díjfizetés is.)

A szolgáltatás díjának alapját Pécs közműves csatornahálózattal ellátott és el nem látott területén igénye vett szolgáltatás esetén az ingatlanon elhasznált és kiszámlázott ivóvíz-felhasználás - átalánydíjas fogyasztók esetében az önk. rendelet alapján számított átalány vízmennyiség - képezi.

A tároló akna ürítését, a szennyvíz elszállítását és ártalmatlanítását tartalmazó díj 2013. július 1-től érvényes összege Pécsett: 

Nem közművel összegyűjtött háztartási szennyvíz begyűjtésének díjtételei 

Nettó díj (Ft/m3)

Bruttó díj (Ft/m3)

lakossági felhasználó (természetes személy ingatlantulajdonosokra vonatkozó szabályok alapján) 

648,5 Ft

823,6 Ft

nem lakossági felhasználó (nem természetes személy ingatlantulajdonosokra vonatkozó szabályok alapján)  

721 Ft

915,7 Ft

A feltüntetett bruttó díjak tartalmazzák a 27%-os áfát!
Díjrendelet: Pécs MJV  Önkormányzata Közgyűlésének  8/2013. (III.18.) önkormányzati rendelete a nem közművel összegyűjtött háztartási szennyvíz begyűjtésére vonatkozó közszolgáltatásról


Felhívjuk figyelmét, hogy a fenti alapdíj csak alapfelszereltséget igénylő szállítójárművel történő és legalább ¾-ed részben megtelt tározók ürítésére érvényes! Társaságunk az alapdíjon felül 20%-kal növelt összegű többletdíjat számolhat fel, amennyiben az adott szennyvíztározó megközelíthetősége nem megfelelően biztosított, vagy az ürítendő tározó kevesebb, mint ¾-ed részben telt meg.


Adatok - Fogyasztóvédelmi törv.Átmeneti vízzavarosodás fordulhat elő április 26-án

Tájékoztatjuk ügyfeleinket, hogy Pécsen az Anna utca 14. és Megye utca 7/2. alatti tervezett oltóvíz hozammérések miatt 2018. április 26-án, csütörtökön 13.00-16.00 óra között vízzavarosodás és nyomásesés fordulhat elő az Aradi vértanúk útja- Szentágothai János sétány- Majorossy Imre utca- Mária utca- Széchenyi tér- Janus Pannonius utca - Dóm tér által határolt területeken.

Bővebben

Átmeneti vízhiány Pécs Nagyárpádon

Tájékoztatjuk ügyfeleinket, hogy fővezeték csere miatt 2018. április 26-án, csütörtökön 8-14 óra között vízhiány várható Pécs Nagyárpád teljes területén. A munkálatok ideje alatt az ivóvizet tartályautó biztosítja, melynek aktuális útvonaláról a TETTYE FORRÁSHÁZ Zrt. diszpécserszolgálatától kérhető információ (72/421-799).

Bővebben

Munkanap áthelyezés miatt változik a nyitva tartás

Tájékoztatjuk tisztelt ügyfeleinket, hogy a május 1-jei ünnepnap és a kapcsolódó munkanap áthelyezés miatt társaságunk ügyfélfogadása az alábbiak szerint módosul:

Bővebben

Lezárás a Surányi úton, több busz menetrendje tartósan változik!

Nagyszabású víziközmű korszerűsítés zajlik a Mecsekoldal fő közlekedési tengelyén, szakembereink az önkormányzati útfelújítást megelőzően cserélik a burkolat alatti közműveket. A beruházás miatt április 19-től tartósan megváltozik a forgalmi rend a Surányi úton, több buszjárat is terelőútvonalon jár csütörtök reggeltől.

Bővebben

Éjszakai vízhiány Kertvárosban

Hálózatkorszerűsítési munkák miatt szünetelni fog a vízszolgáltatás a pécsi Kertváros egy részén és Postavölgy területén április 12-én éjjel. A városrész legfontosabb tározóját újítja fel társaságunk, így a jövőben nagyobb biztonsággal üzemel a rendszer.

Bővebben

Teljes méret

Interaktív térképünkön a közterületen végzett munkálatokról tájékozódhat.
A térképet folyamatosan aktualizáljuk.

  

OLDALTÉRKÉP  |  IMPRESSZUM  |  ADATVÉDELEM  |  JOGI NYILATKOZAT