Kártyás vízmérőSzennyvíz szippantásLaboratóriumi szolgáltatásokMellékvízmérő-csere

A szolgáltatás díjai, a díjszámítás módja Pécsett
 

 

A közszolgáltatás igénybevételéért az ingatlantulajdonosok közszolgáltatási díjat kötelesek fizetni. Ennek összegét és a díjszámítás módját Pécs MJV Önkormányzata határozza meg.

A közszolgáltatás alkalmazható legmagasabb díját Pécs Város Önkormányzata Közgyűlése a - 2018. október 26-án módosított - 8/2013. (III.18.) önkormányzati rendeletben állapította meg. A technikai módosítást követően 2018. november 1-jétől a nem közművel összegyűjtött háztartási szennyvíz díja az előírásoknak megfelelően kéttényezőssé vált: a korábban egytényezős díj kiegészült egy havi alapdíjjal, illetve a természetes és nem természetes személy ingatlantulajdonosokra vonatkozó díjtételek egységesek lettek.

A rezsicsökkentésre vonatkozó előírásokkal összhangban a lakosság által fizetendő díj mértéke nem emelkedik a 2018. november 1-i változás után. A TETTYE FORRÁSHÁZ Zrt. minden lakossági felhasználó esetében az ügyfél számára kedvezőbb díjat alkalmazza a számla kiállításakor!

Díjak

I. A vízgazdálkodásról szóló 1995. évi LVII. törvény IX/A fejezetének 44/ D. §-a alapján megállapított kéttényezős díjak:

 

ürítési díj

nettó díj (Ft/m3)

bruttó díj (Ft/m3)

lakossági és nem lakossági felhasználó (természetes és nem személy ingatlantulajdonosokra vonatkozó szabályok alapján)

415 Ft

527,05 Ft

alapdíj

nettó díj (Ft/hó)

bruttó díj (Ft/hó)

lakossági és nem lakossági felhasználó (természetes és nem természetes személy ingatlantulajdonosokra vonatkozó szabályok alapján) 

2477 Ft

3145,79 Ft


II. A szippantott szennyvízre vonatkozó rezsicsökkentésről, valamint egyes törvényeknek a további rezsicsökkentéssel összefüggő módosításáról szóló 2013. évi CXIV. törvény alapján a közszolgáltató által alkalmazható díjtételek (egytényezős díj):

 

nettó díj (Ft/m3)

bruttó díj (Ft/m3)

lakossági felhasználó (természetes személy ingatlantulajdonosokra vonatkozó szabályok alapján) 

648,5 Ft

823,6 Ft

nem lakossági felhasználó (nem természetes személy ingatlantulajdonosokra vonatkozó szabályok alapján)  

721 Ft

915,7 Ft

A feltüntetett bruttó díjak tartalmazzák a 27%-os áfát!

Az ingatlanon keletkező nem közművel összegyűjtött háztartási szennyvíz mennyiségének meghatározásakor a vízmérővel mért ivóvíz-felhasználást (vízmérővel/vízbekötéssel nem rendelkező felhasználók esetében az önkormányzati rendelet alapján számított átalány vízmennyiséget) kell figyelembe venni.

Mit jelent ez a gyakorlatban?

Lakossági felhasználó vagyok, hiteles vízmérővel rendelkezem.
Lakossági felhasználó vagyok, nem rendelkezem hiteles vízmérővel és/vagy -bekötéssel.
Közületi felhasználó vagyok, hiteles vízmérővel rendelkezem.

Felhívjuk figyelmét, hogy a fenti alapdíj csak alapfelszereltséget igénylő szállítójárművel történő és legalább ¾-ed részben megtelt tározók ürítésére érvényes! Társaságunk az alapdíjon felül 20%-kal növelt összegű többletdíjat számolhat fel, amennyiben az adott szennyvíztározó megközelíthetősége nem megfelelően biztosított, vagy az ürítendő tározó kevesebb, mint ¾-ed részben telt meg.


Adatok - Fogyasztóvédelmi törv.Víz világnapi családi hétvége a Pécsi Állatkertben

Március 22-én ünnepeljük a Víz világnapját, amely alkalomból idén harmadszor rendezzük meg közösen és Pécsi Állatkerttel a vizes családi hétvégét a Zoo-ban március 23-24-én.

Bővebben

Vízhiány Pécsbányán

Tájékoztatjuk ügyfeleinket, hogy 2019. március 19-én, kedden 8-15 óra között vízhiány lesz Pécsbánya teljes területén, valamint Alsógyükés egy részén egy Széchenyi-aknán tervezett csomóponti akna átépítés miatt.

Bővebben

…ééés forog! Videópályázat indul!

A TETTYE FORRÁSHÁZ Zrt. és a Pécsi Tudományegyetem a Zöld Egyetem Program keretében videópályázatot hirdet a PTE hallgatói részére. A három legjobb alkotás pénzdíjazásban részesül. 

Bővebben

Szabadulj ki a Pollack Expon

A február 28-március 1. között megrendezendő Pollack Expon idén izgalmas, vízműves szabaduló szobával várjuk a látogatókat. 

Bővebben

Víz(mű)hiány: nagyvárosi élet szolgáltatás nélkül

A Tettye Forrásház Zrt. „Víz(mű)hiány: nagyvárosi élet szolgáltatás nélkül " címmel alkotói pályázatot hirdet, amelyre a szolgáltatási területünkön lévő általános iskolák osztályainak pályamunkáit várjuk. Mindazon tanulók munkájára számítunk, akik kedvet éreznek magukban, hogy kreatív módon társaikkal együtt dolgozva vagy egyénileg megelevenítsék a nagyvárosi élet látképét, kihívásait ivóvíz- és/vagy szennyvízszolgáltatás nélkül.

Bővebben

Teljes méret

Interaktív térképünkön a közterületen végzett munkálatokról tájékozódhat.
A térképet folyamatosan aktualizáljuk.

  

OLDALTÉRKÉP  |  IMPRESSZUM  |  ADATVÉDELEM  |  JOGI NYILATKOZAT