E-ügyintézésTársasházi vízdíj elszámolásokMikor érdemes felkeresni az ügyfélszolgálati irodát?ÜzletszabályzatVíz- és csatornadíjakEgységárgyűjteményÜgyintézésVédendő felhasználókSzámlamagyarázatLeolvasásLetölthető nyomtatványok Fogyasztóvédelmi kiadványokKözmű- és adategyeztetés

Leolvasás
 

 

A TETTYE FORRÁSHÁZ Zrt. a lakossági felhasználók esetében évente egy alkalommal olvassa le a vízmérőket. A leolvasáskor szakemberünk ellenőrzi a mérőhelyet és időbélyeggel, helyinformációval ellátott digitális fényképen is rögzíti az adatokat.

Az éves leolvasás tervezett időpontjáról vízdíjszámlája számlarészletezőjének alján (Következő mérőleolvasás várható időpontja) és weboldalunkon alább tájékozódhat; társasházak esetében emellett plakátokon jelezzük, mikor érkezik szakemberünk. E-mail címe rögzítése esetén a mérőleolvasás idejéről elektronikus levélben is értesítjük. (E-mail címét a Hozzájáruló nyilatkozat - kapcsolattartás nyomtatványon adhatja meg.)

Amennyiben szakemberünk a jelzett időpontban az Ön távollétében nem tudja rögzíteni a mérőállást, értesítést hagy a helyszínen, és az ezen szereplő új időpontban megismétli a leolvasást. Az értesítőn feltüntetett elérhetőségen Önnek is lehetősége van a leolvasási időszakon belüli új időpont egyeztetésére. Közös érdekünk, hogy az éves elszámolás a tényleges felhasználás alapján történjen, ezért, ha a leolvasás nem jár sikerrel és a pótleolvasás ajánlott időpontja sem megfelelő, kérjük, egyeztessen időpontot leolvasónkkal!

FIGYELEM!

2022 szeptemberétől megváltozik a vízmérők leolvasásának rendje szolgáltatási területünkön. Az éves leolvasás eddigi 5 napos intervalluma helyett 10 napos intervallumban határozzuk meg a mérőleolvasás időszakát. Ennek következtében több idő áll rendelkezésre, hogy megvalósuljon az éves egyszeri leolvasás. Ügyfeleink továbbra is a vízdíjszámla számlarészletezőjén és weboldalunkon alább tájékozódhatnak a következő leolvasás várható idejéről.

Felhívjuk figyelmüket, hogy a 10 napos intervallumra történő átállás miatt a korábbi számlákon feltüntetett időszak a szeptemberben felkeresett felhasználási helyek esetében módosulhat! A frissített szeptemberi leolvasási időpontokat Pécsre vonatkozóan ide kattintva, Kővágószőlős és Kővágótöttös településeket illetően pedig ide kattintva olvashatják.

 

Vízmérő leolvasások várható ideje 2022-ban: 

(Az időjárás függvényében a leolvasási időpontok módosulhatnak, megértésüket köszönjük! A leolvasás időpontjáról aktuális vízdíjszámláján is tájékozódhat.)

Kötelező évi leolvasás - mi történik, ha nem valósul meg?

A lehető legpontosabb elszámolás érdekében az évi egyszeri leolvasás, ellenőrzés megvalósulása nemcsak érdeke, de jogszabályban előírt kötelezettsége a felhasználónak és a szolgáltatónak. Az 58/2013. (II. 27.) Kormányrendelet értelmében évente egyszer kötelező a leolvasás biztosítása, a felhasználó köteles a szolgáltatóval együttműködni. Ha a pótleolvasás és az időpontegyeztetési lehetőség ellenére is zárva marad az ajtó, vagy nem hozzáférhető a mérő az éves leolvasási időszak végéig, akkor társaságunk becsült számlát állít ki a háztartás előző évi átlagfogyasztása alapján, emellett kötbért érvényesít. Azzal ugyanis, hogy a felhasználó nem biztosítja a vízmérőhöz való hozzáférést, szerződésszegést követ el, ami lakossági ügyfél esetében bruttó 3000, nem lakossági felhasználónál bruttó 5000 forint kötbérrel jár.

 

Ne dőljön be a trükkös tolvajoknak!

A leolvasók feladata a vízmérők adatainak rögzítése, állapotuk ellenőrzése, semmilyen esetben nem kérnek és vehetnek át pénzt a helyszínen! Rendszeresen előfordul, hogy illetéktelenek társaságunk nevével visszaélve, magukat leolvasónak kiadva, vagy vízminőség-vizsgálatra hivatkozva próbálnak a lakásokba bejutni. Amennyiben bizonytalan, hogy a TETTYE FORRÁSHÁZ szakembere kereste fel, hívja ügyfélszolgálatunkat a 72/421-700-as számon, ügyintézőink készséggel azonosítják az egyedi azonosítóval is ellátott igazolvánnyal rendelkező leolvasót. Jó tanácsok a trükkös tolvajok kivédésére.

Melyik hónapban jön a leolvasó?

A leolvasó 2018 júliusától évente egyszer rögzíti a vízmérők állását, az eddig megszokott két hónap közül az egyikben érkezik. Ahol idén az első félévben már járt szakemberünk és 2018. második felében újra felkeresi a felhasználási helyet, ott a későbbi időpont lesz a leolvasás fix időszaka, jövőre már csak abban a hónapban kopogtat.

Segítsen, hogy az értesítő célba érjen...

Sokszor előfordul, hogy a postaládán vagy levélbedobón nincs feltüntetve a lakók neve, a pontos házszám. Ha a leolvasók nem rendelkeznek kellő információval, nehezebben találnak célba az értesítők, fontos küldemények. Kérjük, segítse szakembereink munkáját, és írja ki adatait a levélnyíláshoz vagy a postaládára, hogy az értesítők, küldemények biztosan megtalálják.


Csatlakozócsere a Petőfi utcában

Ivóvíz bekötővezetékek cseréje kezdődik október 3-án a Petőfi Sándor utca és az Őz utca kereszteződésében. A tervezetten két héten át, október 14-ig tartó munkálat során szakembereink hat helyen cserélik ki az elöregedett csatlakozóvezetéket.

Bővebben

Munkálat a Berzsenyi Dániel utcában

Szeptember 14-től ivóvíz- és szennyvízhálózati rekonstrukció indul a Berzsenyi Dániel utcában. A tervezetten egy hónapig tartó munka során több mint 120 méternyi vezeték és 7 bekötés újul meg.

Bővebben

„Minden, ami víz” tábor kisiskolásoknak

Egy héten át tartó vizes programsorozattal búcsúztathatták a nyarat azok a gyerekek, akik részt vettek a Tettye Forrásház szervezésében megvalósult nyári táborban.

Bővebben

Kutyabarát munkahely

Újabb szereplővel bővült a kutyabarát munkahelyek tábora: a TETTYE FORRÁSHÁZ Zrt. a cég munkavállalóihoz tartozó házi kedvencek előtt is kaput nyitott, otthonosabb, kellemesebb munkahelyi légkört biztosítva a dolgozóknak és kutyusoknak egyaránt.

Bővebben

Csőtörés okozott vízfolyást a Fejér Lipót utcában (frissítve)

FRISSÍTÉS: a szolgáltatás 12:50-kor helyreállt.

Ivóvíz-fővezeték tört el csütörtök reggel a Fejér Lipót utca 3. előtt, a feltörő víz több helyen megemelte a burkolatot.

A csőtörés és annak javítása átmeneti vízhiányt okoz a környéken – a szolgáltatás helyreállásáig az ott lakók a Fejér Lipót utca 1. előtt felállított tartályból juthatnak ivóvízhez

Bővebben

Teljes méret

Interaktív térképünkön a közterületen végzett munkálatokról tájékozódhat.
A térképet folyamatosan aktualizáljuk.

  

OLDALTÉRKÉP  |   IMPRESSZUM  |   KÖZÉRDEKŰ ADATOK  |   ADATVÉDELEM  |   JOGI NYILATKOZAT