Közérdekű közlemények, hírekHírforrásMunkálatok térképenJó tudniSajtószobaPályázatokLakossági ügyfeleknekKözületi ügyfeleknek

Postázzák a szippantott szennyvíz elszámolásokat

 

Több száz ügyfél kapja kézhez az elkövetkező hetekben a nem közművel összegyűjtött háztartási szennyvízszolgáltatás (NKÖHSZ) elszámolását. A korábbi díjváltozás után most készültek először új típusú számlák, ügyfélszolgálatunk soron kívüli ügyintézéssel várja az érintett felhasználókat.

Pécs csaknem egész területe közműves szennyvízhálózattal ellátott, 750 ingatlan esetében azonban tározóban gyűlik a keletkező folyékony hulladék, ahonnan a Tettye gyűjti be és szállítja el a szennyvizet.
2018. november 1-jétől megváltozott a közszolgáltatás díja: a Pécsi Önkormányzat Közgyűlése - a Kormányhivatal előírásának megfelelve - Pécsen is kéttényezősre módosította az addig egytényezős árat. (A köbméterenként fizetendő díj összege csökkent, lett mellé egy havi alapdíj, illetve a lakossági és közületi díjak egységessé váltak.)
A gyakorlatban azonban ez nem jár változással a felhasználók számára: a rezsicsökkentésre vonatkozó előírásokkal és a díjrendelettel összhangban a lakosság és a közületek által fizetendő összeg sem emelkedik, a díjakat minden alkalommal korrigáljuk a számlán az ügyfelek javára. Így senki nem fizet többet, mint korábban.

Ehhez azonban át kellett alakítani társaságunk számlázási rendszerét - a fejlesztést és az átállást követően a januárban elkészültek az új rendelet szerinti első elszámolások.

Az érintettek annyit érzékelhetnek a változásból, hogy új tételek szerepelnek a február első napjaiban kiküldött számlákon. Attól függően, hogy kinél mikor esedékes az éves leolvasás, változik, hogy hány havi számlát kap most kézhez.
A meghosszabbított fizetési határidő mellett a csúszás miatt társaságunk mindenkinek kamatmentes részletfizetést is biztosít: a legtöbben az elszámoló számla mellé annyi (különböző fizetési határidejű) csekket találnak a borítékban, ahány havi időszakra szól az elszámolás. Lesz, aki az elszámolás utáni időszakra vonatkozó részszámlákat is kap majd márciustól, ezekre is kérhető részletfizetés.

Ügyfélszolgálatunk soron kívüli ügyintézéssel segíti az érintett ügyfeleket. A kiküldött számla mellé mindenki személyre szabott levelet kap a rá vonatkozó tudnivalókkal, de kérdés esetén az ügyfelek számára megfelelő időpontban soron kívül állunk rendelkezésre telefonon vagy személyesen.
További információk: 80/811-111; 

A publikálás időpontja: 2020. január 31.


Adatok - Fogyasztóvédelmi törv.Olcsóbb lehet a kerti locsolás, április 15-ig lehet kérni az időszakos kedvezményt

A kertművelés velejárója a locsolás. Öntözni sokféleképpen lehet (például kannával, slaggal, összegyűjtött esővízzel, vagy akár a szolgáltatótól rendelt szállított vízzel), de egy biztos: csak takarékosan érdemes. Kevés kerttulajdonos kíséri figyelemmel, mennyi vizet használ a locsolás időszakában, pedig a kertöntözés kiadását egyszerűen csökkenthetjük.

Bővebben

Ivóvízvezeték felújítás Bicsérden

Tájékoztatjuk tisztelt ügyfeleinket, hogy április 2-án ivóvízvezeték-rekonstrukció indul Bicsérden, a Park utcában. A munkálat a terület adottságai miatt elkerülhetetlenül teljes szélességű forgalomkorlátozást tesz szükségessé.

Bővebben

A Honvéd utca felső szakaszán folytatódik a szennyvízvezeték-építés

A Honvéd utca felső részén, a Budai Nagy Antal utcától északra eső útszakaszon dolgoznak március 30-tól a szennyvízhálózatot korszerűsítő szakemberek. Az utolsó 60 méternyi szennyvízcsövet helyezik a földbe, a munkavégzés hétvégén is zajlik, várhatóan húsvét után kap vadonatúj aszfaltburkolatot a teljes utca.

Bővebben

Átmeneti forgalomkorlátozás a Jakabhegyi úton csütörtök reggeltől

Hibajavítási munkálatok miatt március 26-án 8 órától egy hétig változik a forgalmi rend a pécsi Jakabhegyi úton. Március 26-án és 27-én a javítás idejére lezárják a Jakabhegyi út 2-4. közötti szakaszát; a teljes szélességű útkorlátozás miatt a Jakabhegyi út két napra zsákutcává válik a Kürt utca és Mikes Kelemen utca közötti szakaszon.

Bővebben

Nem kopogtat a leolvasó: társaságunk felfüggesztette a leolvasást és a vízmérőcserét

A lakosság és a víziközmű-szolgáltatás fenntartásában résztvevő munkatársak biztonságának megóvása érdekében újabb óvintézkedéseket vezetett be a TETTYE FORRÁSHÁZ Zrt. Társaságunk további rendelkezésig szünetelteti a vízmérő leolvasást, a mellékvízmérő-cseréket, szakszerűségi vizsgálatokat és a mérőhelyek ellenőrzését.

Bővebben

Teljes méret

Interaktív térképünkön a közterületen végzett munkálatokról tájékozódhat.
A térképet folyamatosan aktualizáljuk.

  

OLDALTÉRKÉP  |  IMPRESSZUM  |  ADATVÉDELEM  |  JOGI NYILATKOZAT