Közérdekű közlemények, hírekHírforrásMunkálatok térképenJó tudniSajtószobaPályázatokLakossági ügyfeleknekKözületi ügyfeleknek

Postázzák a szippantott szennyvíz elszámolásokat

 

Több száz ügyfél kapja kézhez az elkövetkező hetekben a nem közművel összegyűjtött háztartási szennyvízszolgáltatás (NKÖHSZ) elszámolását. A korábbi díjváltozás után most készültek először új típusú számlák, ügyfélszolgálatunk soron kívüli ügyintézéssel várja az érintett felhasználókat.

Pécs csaknem egész területe közműves szennyvízhálózattal ellátott, 750 ingatlan esetében azonban tározóban gyűlik a keletkező folyékony hulladék, ahonnan a Tettye gyűjti be és szállítja el a szennyvizet.
2018. november 1-jétől megváltozott a közszolgáltatás díja: a Pécsi Önkormányzat Közgyűlése - a Kormányhivatal előírásának megfelelve - Pécsen is kéttényezősre módosította az addig egytényezős árat. (A köbméterenként fizetendő díj összege csökkent, lett mellé egy havi alapdíj, illetve a lakossági és közületi díjak egységessé váltak.)
A gyakorlatban azonban ez nem jár változással a felhasználók számára: a rezsicsökkentésre vonatkozó előírásokkal és a díjrendelettel összhangban a lakosság és a közületek által fizetendő összeg sem emelkedik, a díjakat minden alkalommal korrigáljuk a számlán az ügyfelek javára. Így senki nem fizet többet, mint korábban.

Ehhez azonban át kellett alakítani társaságunk számlázási rendszerét - a fejlesztést és az átállást követően a januárban elkészültek az új rendelet szerinti első elszámolások.

Az érintettek annyit érzékelhetnek a változásból, hogy új tételek szerepelnek a február első napjaiban kiküldött számlákon. Attól függően, hogy kinél mikor esedékes az éves leolvasás, változik, hogy hány havi számlát kap most kézhez.
A meghosszabbított fizetési határidő mellett a csúszás miatt társaságunk mindenkinek kamatmentes részletfizetést is biztosít: a legtöbben az elszámoló számla mellé annyi (különböző fizetési határidejű) csekket találnak a borítékban, ahány havi időszakra szól az elszámolás. Lesz, aki az elszámolás utáni időszakra vonatkozó részszámlákat is kap majd márciustól, ezekre is kérhető részletfizetés.

Ügyfélszolgálatunk soron kívüli ügyintézéssel segíti az érintett ügyfeleket. A kiküldött számla mellé mindenki személyre szabott levelet kap a rá vonatkozó tudnivalókkal, de kérdés esetén az ügyfelek számára megfelelő időpontban soron kívül állunk rendelkezésre telefonon vagy személyesen.
További információk: 80/811-111; 

A publikálás időpontja: 2020. január 31.


Adatok - Fogyasztóvédelmi törv.Vízzavarosodás lehet a Belvárosban és a Szigeti városrészben

Tájékoztatjuk tisztelt ügyfeleinket, hogy a Váradi Antal - Ferencesek utcája kereszteződésében, a Ferencesek utcája 20., a Báthory utca 12. , a Kodály Zoltán utca 3-5. és a Kürt utca 9., 17., 23. szám előtti tűzcsapokon tervezett oltóvíz hozammérések miatt 2020. február 27-én és 28-án vízzavarosodás és nyomásesés fordulhat elő a Belváros és a Szigeti külváros területén.

Bővebben

Szabadulj ki a Pollack Expon

A február 27-28. között megrendezendő Pollack Expon idén is izgalmas, vízműves szabaduló szobával várjuk a látogatókat.

Bővebben

Csütörtöktől újra teljes szélességben járható a Szigeti út

A Honvéd utcai víziközmű-felújítás aktuális szakaszának zárásaként február 20-án, reggel 6:00 órakor feloldják az útzárat a Szigeti út északi sávján a Honvéd utca kereszteződésében. A Tüzér utca - Szigeti út csomópontban lévő jelzőlámpa ettől kezdve újra üzemel, így a forgalom a megszokott rend szerint haladhat a Szigeti úton. Csütörtök délelőtt folyamán továbbá a Budai Nagy Antal utca bejáratát is megnyitják a forgalom előtt.

Bővebben

A Honvéd utcában folytatódik az egyetemvárosi víziközmű-felújítás

A nagyszabású beruházás keretében összesen több mint két kilométernyi új ivóvíz- és szennyvízvezeték kerül a földbe, valamint megújulnak a szennyvízaknák, fedlapok és a környező ingatlanok bekötései is. Február 14-én péntektől több ütemben, párhuzamosan zajlik a szennyvízhálózat megújítása és az ivóvíz rekonstrukció befejezése a Honvéd utcában.

Bővebben

Postázzák a szippantott szennyvíz elszámolásokat

Több száz ügyfél kapja kézhez az elkövetkező hetekben a nem közművel összegyűjtött háztartási szennyvízszolgáltatás (NKÖHSZ) elszámolását. A korábbi díjváltozás után most készültek először új típusú számlák, ügyfélszolgálatunk soron kívüli ügyintézéssel várja az érintett felhasználókat.

Bővebben

Teljes méret

Interaktív térképünkön a közterületen végzett munkálatokról tájékozódhat.
A térképet folyamatosan aktualizáljuk.

  

OLDALTÉRKÉP  |  IMPRESSZUM  |  ADATVÉDELEM  |  JOGI NYILATKOZAT