Közérdekű közlemények, hírekHírforrásMunkálatok térképenJó tudniSajtószobaPályázatokLakossági ügyfeleknekKözületi ügyfeleknek

A Honvéd utcában folytatódik az egyetemvárosi víziközmű-felújítás

 

A nagyszabású beruházás keretében összesen több mint két kilométernyi új ivóvíz- és szennyvízvezeték kerül a földbe, valamint megújulnak a szennyvízaknák, fedlapok és a környező ingatlanok bekötései is. Február 14-én péntektől több ütemben, párhuzamosan zajlik a szennyvízhálózat megújítása és az ivóvíz rekonstrukció befejezése a Honvéd utcában.

Szennyvízhálózat felújítás:
Mivel a szennyvízhálózat az út tengelyében húzódik, a Szigeti út irányából felfelé induló, aknaközönként haladó rekonstrukció szakaszosan ugyan (30-40 méter), de teljes szélességű útzár mellett valósulhat meg. Ezzel a Honvéd utca átjárhatósága megszűnik, azonban a környező utcákba és a PTE telephelyére való behajtás a forgalom és a mentők számára mindvégig biztosított lesz vagy az Ifjúság útja, vagy a Szigeti út irányából.
Egy-egy szakaszon a tervek szerint 1 hétig marad az útzár, ezt követően az ideiglenesen helyreállított útburkolaton újra megindulhat a közlekedés. A határidőket olyan külső tényezők befolyásolhatják, mint például az időjárás.

A munkálat a Szigeti út - Honvéd utca csomópontban lévő szennyvízaknától indul: február 14-étől a Szigeti út északi sávját és a gyalogátjárót lezárják, a félpályás autós közlekedést jelzőlámpa segíti. Az itt zajló munkálatok ideje alatt a haladás megkönnyítése érdekében a Tüzér utca - Szigeti út kereszteződésében lévő lámpa nem üzemel, így kérjük, fokozottan figyeljenek a gyalogosan közlekedőkre! Aki teheti, kerüljön a 6-os út irányába a Szántó Kovács János és a Petőfi Sándor utcákon keresztül, a környékre érkezőknek pedig javasoljuk a Kürt utcán vagy a Rókus utcán való közlekedést.

Ivóvízhálózat felújítás:
A vízvezetékek cseréje továbbra is a parkoló és a zöldsáv igénybevételével történik, az utolsó háromhetes időszakot kivéve, amikor a munkálat a Honvéd utca déli végének átmeneti szűkítését igényli.
A vízhálózat felújítása az Ifjúság útja irányából lefelé indul: február 14-étől a SPAR áruház előtti járdasziget és a Budai Nagy Antal utca között 60 méter hosszan kerül új, korszerű KPE vezeték a földbe, így a parkolósávot három hétig nem lehet használni. Péntektől várhatóan egy hétig a Budai Nagy Antal utca bejáratában is dolgoznak a szakemberek, a behajtás ez idő alatt a Veres Péter utcából lesz biztosított. Ezt követően a munkálat tovább halad a Szigeti út irányába: a szakemberek a Váci Mihály utca déli bejártában, valamint a Váci Mihály utca - Szigeti út közötti parkolósávban dolgoznak majd.

A munkálattal járó aktuális forgalmirend-változásokról és tervezett vízhiányokról az érintett lakók szórólapon kapnak tájékoztatást, a város lakosságát társaságunk és az önkormányzat pedig folyamatosan tájékoztatja különböző csatornákon.

Köszönjük a környéken élők, dolgozók és a közlekedők türelmét, amellyel segítik a beruházások megvalósulását!

terkep_Honved_utca.jpg   

A publikálás időpontja: 2020. február 3.


Adatok - Fogyasztóvédelmi törv.Vízzavarosodás lehet a Belvárosban és a Szigeti városrészben

Tájékoztatjuk tisztelt ügyfeleinket, hogy a Váradi Antal - Ferencesek utcája kereszteződésében, a Ferencesek utcája 20., a Báthory utca 12. , a Kodály Zoltán utca 3-5. és a Kürt utca 9., 17., 23. szám előtti tűzcsapokon tervezett oltóvíz hozammérések miatt 2020. február 27-én és 28-án vízzavarosodás és nyomásesés fordulhat elő a Belváros és a Szigeti külváros területén.

Bővebben

Szabadulj ki a Pollack Expon

A február 27-28. között megrendezendő Pollack Expon idén is izgalmas, vízműves szabaduló szobával várjuk a látogatókat.

Bővebben

Csütörtöktől újra teljes szélességben járható a Szigeti út

A Honvéd utcai víziközmű-felújítás aktuális szakaszának zárásaként február 20-án, reggel 6:00 órakor feloldják az útzárat a Szigeti út északi sávján a Honvéd utca kereszteződésében. A Tüzér utca - Szigeti út csomópontban lévő jelzőlámpa ettől kezdve újra üzemel, így a forgalom a megszokott rend szerint haladhat a Szigeti úton. Csütörtök délelőtt folyamán továbbá a Budai Nagy Antal utca bejáratát is megnyitják a forgalom előtt.

Bővebben

A Honvéd utcában folytatódik az egyetemvárosi víziközmű-felújítás

A nagyszabású beruházás keretében összesen több mint két kilométernyi új ivóvíz- és szennyvízvezeték kerül a földbe, valamint megújulnak a szennyvízaknák, fedlapok és a környező ingatlanok bekötései is. Február 14-én péntektől több ütemben, párhuzamosan zajlik a szennyvízhálózat megújítása és az ivóvíz rekonstrukció befejezése a Honvéd utcában.

Bővebben

Postázzák a szippantott szennyvíz elszámolásokat

Több száz ügyfél kapja kézhez az elkövetkező hetekben a nem közművel összegyűjtött háztartási szennyvízszolgáltatás (NKÖHSZ) elszámolását. A korábbi díjváltozás után most készültek először új típusú számlák, ügyfélszolgálatunk soron kívüli ügyintézéssel várja az érintett felhasználókat.

Bővebben

Teljes méret

Interaktív térképünkön a közterületen végzett munkálatokról tájékozódhat.
A térképet folyamatosan aktualizáljuk.

  

OLDALTÉRKÉP  |  IMPRESSZUM  |  ADATVÉDELEM  |  JOGI NYILATKOZAT