Húsvét után aszfaltozzák a Honvéd utcát - Frissítve

A napokban tartanak még az utómunkálatok, a parkolók, csatlakozó utcák és járdák aszfaltozása mellett a szakemberek a víznyelők és aknafedlapok szintbeemelését végzik. Továbbá április 24-én, pénteken a Jakabehgyi út 2-4. közti szakasza is új burkolatot kap félpályás útzár mellett egy korábbi hibajavítás után. A hétvégétől már mind a Honvéd utca, mind a Jakabhegyi út teljes szélességben járható lesz.

Április 9-én, csütörtökön az utolsó szennyvízvezeték is földbe kerül a Honvéd utcában, ezzel lezárul a több utca víziközmű-hálózatának korszerűsítését magába foglaló, összesen 200 millió forint értékű komplex rekonstrukció.

Az utolsó ütemben a Honvéd utca teljes szélességében új aszfaltburkolatot kap. A marási és burkolat-helyreállítási munkák április 14-én kezdődnek, aki teheti, április 24-ig kerülje a Honvéd utcát.
Ez idő alatt az utca teljes hosszán forgalomkorlátozás lesz érvényben. A 400 ágyas klinika megközelíthetősége, a mentők bejárása és a gyalogos forgalom végig biztosított. A csatlakozó utcákba (Váci Mihály, Budai Nagy Antal, Veres Péter u.) is be lehet hajtani, a munkagépek aktuális haladásának függvényében rövid ideig tartó várakozás előfordulhat.

Így zajlik az úthelyreállítás:

1. Április 14-16. között felmarják a Honvéd utca burkolatát.

2. A Honvéd utca - Szigeti úti kereszteződés aszfaltozásával indul a helyreállítás: április 14-én 8.00 órától várhatóan 17-én 12.00 óráig félpályás lezárás lesz érvényben, a Szigeti út felől nem lehet behajtani a Honvéd utcába; a forgalom rendőrlámpás irányítás mellett a Szigeti út déli sávján haladhat.

3. A Szigeti úttól felfelé haladva április 17-20. között aszfaltozzák a Honvéd utcát, a szakemberek a hétvégén is dolgoznak. Előreláthatóan április 24. délutántól már mindkét irányból átjárható lesz a Honvéd utca.

4. Április 21-től a parkolókat, járdát és a csatlakozó utcák elejét aszfaltozzák. 

 

honved_utca_aszfaltozas_kicsi.jpg  

Köszönjük a lakók és a közlekedők türelmét!

2020. április 9.