Folyamatos a vízmérőcsere

A járvány miatt bevezetett korlátozások után június közepén újraindult a mellékvízmérő-csere, a TETTYE FORRÁSHÁZ Zrt. szakemberei az elmúlt két hónap alatt 8300 új mérőt építettek be Pécsen. Folyamatosan zajlanak a szerelések, a szakembereknek azonban nincsen könnyű dolguk: az idei év végén rekordszámú, több mint 20 ezer darab mellékvízmérő hitelessége jár le.

Azokat a mérőket, amelyekre egyéni vízdíjszámla készül, a jogszabályok szerint nyolcévente cserélni kell. Ha a tulajdonos ezt elmulasztja, a mérő elveszíti hitelességét, a felhasználó egyéni szerződése pedig a jogszabályoknak megfelelően az év utolsó napján automatikusan megszűnik.

2020-ban 20 ezer mellékmérő esik ebbe a kategóriába, szakembereink több csapattal, gőzerővel dolgoznak a szerkezetek cseréjén. Elsősorban azokban a társasházakban végeztek munkát eddig, ahol a közös képviselő, vagy a lakásszövetkezet koordinálta a megrendelést; az egyéni helyeket várhatóan az év utolsó hónapjaiban keresik fel.

5 ezer mérő esetében nem érkezett még megrendelés - október végén kapnak értesítést azok a tulajdonosok, akik addig nem indították el a szerkezet cseréjét.

Kérjük a lakókat, segítsék a szakembereink munkáját azzal, hogy a kiértesített időpontra előkészítik a terepet: eltávolítják a mérő előtti hátfalat, kipakolják a szereléssel érintett szekrényeket, polcokat, ezzel jócskán meggyorsítva a munkavégzést.

Az Ön mérője még hiteles? Ha 2012 (vagy korábbi) dátum szerepel a plombán - és a továbbiakban is szeretne egyéni számlát kapni vízmérője adatai alapján, kérjük, gondoskodjon a mérő cseréjéről!

2020. augusztus 27.