Forgalmirend-változás az Engel János úton

Jól halad a Diósi úti vízhálózat felújítása - a tervezettnél korábban, már november elején eléri a munkálat az Engel János utat, ahol társaságunk a keleti városrész vízellátása szempontjából kiemelten fontos fővezetékeket korszerűsít. A hálózatépítés miatt november 9-től lezárások várhatóak az Engel János úton.

November 9-18. között három ütemben, nyílt árkos munkavégzéssel zajlik az Engel János út alatt futó töltővezeték cseréje, amely a forgalmi rend változásával jár: 

  1. November 9-én reggel 8 órától egy napra elzárják a forgalom elől az Engel János út nyugati oldalának külső sávját a Diósi út kereszteződésénél. Ez idő alatt a Diósi út zsákutcává válik az Engel János út felé, és csak az Eper utca irányából lesz megközelíthető. Délutánra az érintett sávot ideiglenesen helyreállítják, majd aznap vissza is adják a forgalomnak.
  2. November 10-15. között az Engel János út belső két sávjában dolgoznak a szakemberek, így mindkét oldalon félpályás lezárás mellett haladhat a forgalom.
  3. November 16-18. között az Engel János út keleti oldalának külső sávját zárják el a forgalom elől a Diósi út kereszteződésében.


A félpályás sávlezárások miatt a forgalom feltorlódására lehet számítani. Aki teheti, továbbra is használja a kijelölt terelőútvonalakat: a keletről érkezők az Engel János u. - Vadász u. - Mathiász János u. felé tudnak kerülni; a belváros felől a Zsolnay Vilmos út - Mathiász János u. - Vadász u. - Engel János u. a javasolt terelőútvonal.

Egyúttal újra járható a Mathiász János utca - Diósi út - Zsolnay Vilmos úti kereszteződés, szakembereink befejezték az október elején indult csomópontépítést, a kereszteződést november 4-től ismét használhatják a közlekedők.

Köszönjük a közlekedők és a környéken élők türelmét, amellyel segítik a munkálatokat!

Engel_Janos_utca_lezaras_kicsi_20201109.jpg 

2020. november 5.