Szennyvíztisztító telep fejlesztéseKözérdekű közlemények, hírekHírforrásMunkálatok térképenJó tudniSajtószobaPályázatokLakossági ügyfeleknek

Befejeződött a távhővezeték-építés a keleti városrészben, az új vízvezetékek is szolgálatba álltak

 

Ősszel kezdődött az a nagyszabású kivitelezési munka, amely során az elmúlt 10 év legnagyobb beruházásaként a PÉTÁV Kft. új távhővezetéket épített a keleti városrészben, a TETTYE FORRÁSHÁZ Zrt. pedig a városrész ivóvízellátása szempontjából kiemelten fontos vízvezetékeket újította fel. A két cég összehangoltan, egy munkaterületen dolgozott, így jelentősen lerövidült az építésekkel járó forgalomkorlátozások és kényelmetlenségek időszaka.

Távhővezeték létesítés

A PÉTÁV Kft. a Nemzeti Fejlesztési Programiroda Nkft. szervezésében és ütemezésében 50 százalékos európai uniós támogatást nyert az „Új fogyasztók csatlakoztatása és szolgáltatói hőközpontok szétválasztása a pécsi távhőrendszeren" projekt megvalósításához. Ennek keretében épült meg az új, 1,7 km nyomvonal hosszússágú távhővezeték a keleti városrészben. Az új vezeték kiépítése lehetővé tette, hogy a környezetbarát és megújuló távhőrendszerre csatlakozzon

  • a Gyárvárosi Rendőrőrs,
  • a Szieberth Róbert Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola,
  • a Pécsi Kodály Zoltán Gimnázium és Tornacsarnok,
  • a Zsolnay Vilmos 111., 113., 117., 119. számú és a Komlói út 1. számú épületek (148 lakás).

A vezeték megépülésével 2,9 MW teljesítménnyel bővül a megújuló zöld pécsi távhőrendszer. A projekt keretében távhőellátásra csatlakozó épületek gázfűtésről tértek át a környezetbarát távhőszolgáltatásra, amely újabb lépést jelent Pécs levegőjének védelmében is. A távhővezeték új szakasza lehetőséget teremt további épületek bekapcsolódására a város távfűtő rendszerébe, amely a távhőkapacitás jobb kihasználását, a költségek fajlagos csökkentését és Pécs levegőjének javulását, a város további zöldítését szolgálja.

Vízhálózati felújítások

A víziközmű-korszerűsítés első üteme szintén elkészült: társaságunk december 16-án üzembe helyezte a Diósi út Mathiász János utca - Bokor utca közti szakaszát ellátó új ivóvízvezetéket. December 21-én, hétfőn a keleti városrész vízellátását biztosító, napi 2000 köbméternyi vizet szállító, (Rigóderi víztározót töltő) vezeték is megkezdi működését.
Összesen 747 méternyi új hálózat váltotta a rossz műszaki állapotú csöveket, valamint 28 szennyvizes akna is megújult.

Egy időre megpihennek a munkagépek, a téli hónapok elmúltával azonban a Diósi út Bokor utca - Puskin tér közötti szakaszával folytatódnak a munkálatok. A második ütemben újabb 700 méter hosszan kerülnek korszerű, új csövek az útburkolat alá, hosszú időre garantálva a környék stabil, kiegyensúlyozott ellátását.

December 16-tól, még az ünnepek előtt visszaállt az eredeti forgalmi rend a Diósi úton. A munkálatokkal érintett szakaszok ideiglenes helyreállítása szinte mindenhol megtörtént; ahogy az időjárás engedi, a kivitelező igyekszik a lehető leghamarabb mindenütt elvégezni a teljes helyreállítást, aszfaltozást, amely tavasszal zárul.

Köszönjük a közlekedők és a lakók türelmét, amellyel segítették a beruházások megvalósulását.

Videó a vezetéképítésről

maxresdefault.jpg

A publikálás időpontja: 2020. december 17.Hóvégi helyreállítási munkálatok

Április végén a Magaslati úton, valamint a Munkácsy Mihály és a Bajcsy-Zsilinszky utcákban végez forgalomkorlátozással, -változással járó helyreállítási munkálatot és javítást a TETTYE FORRÁSHÁZ Zrt.

Bővebben

Vízzavarosodás április 22-én Pécs belvárosában

Tájékoztatjuk tisztelt ügyfeleinket, hogy a Nagy Lajos király útja több tűzcsapján végzett oltóvízhozam mérés miatt vízzavarosodás fordulhat elő 2021. április 22-én, csütörtökön 8-15 óra között Pécs belvárosában, a Petőfi Sándor utca – Hungária utca – Szent István tér – Apáca utca – Mária utca – Ágoston tér – Alsóhavi utca – Lánc utca – Rákóczi út – Bajcsy-Zsilinszky utca – Kálvin utca – Mártírok útja által határolt területen.

Bővebben

Közműfelújítás a József utcában

Április 19-étől párhuzamos közmű-rekonstrukció indul Pécs belvárosában, a József utcában. A felújítás keretében a TETTYE FORRÁSHÁZ Zrt. a víz- és a szennyvízvezetékek, az E.ON Hungária Csoport a gáz- és a villamos vezetékek cseréjét végzi el.

Bővebben

Újraindul a személyes ügyfélfogadás

Április 12-ével újranyit a Búza téri közös ügyfélszolgálati iroda, a TETTYE FORRÁSHÁZ a korábbi nyitvatartási rendje szerint fogadja az ügyfeleket.

Bővebben

Vízhiány, vízzavarosodás, nyomáscsökkenés Patacson

Tájékoztatjuk tisztelt ügyfeleinket, hogy a Bajmi dűlőben végzett vízhálózati munkálatok miatt április 13-án kedden, 8-14 óra között Patacs városrészben és térségében nyomáscsökkenés, vízzavarosodás, a magasabban fekvő területeken vízhiány várható.

Bővebben

Teljes méret

Interaktív térképünkön a közterületen végzett munkálatokról tájékozódhat.
A térképet folyamatosan aktualizáljuk.

  

OLDALTÉRKÉP  |   IMPRESSZUM  |   KÖZÉRDEKŰ ADATOK  |   ADATVÉDELEM  |   JOGI NYILATKOZAT