Szennyvíztisztító telep fejlesztéseKözérdekű közlemények, hírekHírforrásMunkálatok térképenJó tudniSajtószobaPályázatokLakossági ügyfeleknek

Disznóságok dugítják a csatornát

 

A disznóvágásokkal újra beköszöntött a házi húsfeldolgozáshoz köthető üzemzavarok, szennyvízcsatorna-dugulások ideje. Ilyenkor gyakrabban kerül zsíros, olajos szennyeződés, vagy akár állati hulladék, maradék a nem ipari terhelésre kiépített csatornákba Pécs külvárosi, családi házas övezeteiben és a környező településeken.

eldugult_hazi_atemelo.jpg

Ennek hozadékaként sűrűbben fordulnak elő típusos meghibásodások is. Az elmúlt három hétben minden napra jutott belőlük: összesen 27 esetben hárítottak el nem megfelelő csatornahasználatból adódó dugulást a TETTYE FORRÁSHÁZ Zrt. szakemberei a területi szennyvízátemelőknél.

A zsíros szennyeződések kemény, szappanszerű lerakódásokká alakulnak és leszűkítik, vagy akár el is zárhatják a szennyvíz útját az otthoni vezetékekben és az utcai csatornában egyaránt. A szilárd anyagok, például a megakadó csontdarabok, belsőségek pedig üzemzavart idéznek elő a házi és a központi átemelőkben is - utóbbiak az alacsonyabban fekvő területekről gyűjtik össze és továbbítják a szennyvizet a pécsi szennyvíztelepre.

Előfordult, hogy a kiérkező szakemberek disznócsontokat találtak az elakadt szivattyúban.
(Minden szezonnak megvan a maga „slágere": befőzés, szüret vagy pálinkafőzés idején a gyümölcsfeldolgozás melléktermékei veszélyeztetik a szennyvízkezelés biztonságát.)

A TETTYE FORRÁSHÁZ Zrt. rendszeresen, tervszerűen tisztítja a hálózatot és az átemelőket a meghibásodások megelőzése érdekében; speciális csatornatisztító járművük az utcákat járva folyamatosan mossa a vezetékeket.

Ne engedjünk le olajat, zsírt tartalmazó hulladékot a lefolyón, és ne a szennyvízhálózat gondjaira bízzuk a szemetet! Mi nem kerülhet a csatornába? 

 

A publikálás időpontja: 2021. január 14.Bátorság! Csengess kétszer!

Társaságunk Facebook-oldalán rendszeresen közlünk válogatásokat leolvasóink fotóiból. Ezúttal meghökkentő, vagy éppenséggel megmosolyogtató kapucsengő-feliratokból és ajtóra tűzött kiírásokból gyűjtöttünk össze egy csokorral.

Bővebben

Átmenetileg bezár a Búza téri ügyfélszolgálati iroda (Frissítve: 2021.03.01.)

FRISSÍTÉS: Ügyfélszolgálati irodánkban március 8-án, hétfőn indulhat újra az ügyfélfogadás!

Bővebben

Nagyszabású munkálatok a Szigeti úton

A Nyugati városrészi kerékpárút építéséhez kapcsolódóan március 1-jétől a TETTYE FORRÁSHÁZ Zrt. is nagyszabású korszerűsítési munkákba kezd a Szigeti úton. A tervek szerint 2021 őszéig tartó felújítás keretében a Szigeti út Faludi Ferenc utca – Tüzér utca közötti szakasza alatt futó 90 éves ivóvízvezeték cseréjére kerül sor.

Bővebben

Vízhálózat-felújítás az erdő mélyén

A mecseki erdők Natura 2000-es természetvédelmi területét is érintve fut az a vízvezeték, amelynek felújítását tavaly ősszel kezdte meg a TETTYE FORRÁSHÁZ Zrt. A kiemelt gondossággal végzett zöld etap a héten lezárult, a korszerűsítés hagyományos terepen folytatódik tovább.

Bővebben

Diósi, Kőrösi, Türr: folytatódik a hálózatkorszerűsítés

Az enyhe időjárással újraindultak a tervezett korszerűsítések a pécsi vízhálózaton. Február 8-án három helyszínen, a Kőrösi Csoma Sándor utcában, a Diósi úton és a Türr István utcában folytatódik a felújítás - 1400 méternyi új vízvezeték épül ki tavasszal a 140 millió forint értékű közműcserében.

Bővebben

Teljes méret

Interaktív térképünkön a közterületen végzett munkálatokról tájékozódhat.
A térképet folyamatosan aktualizáljuk.

  

OLDALTÉRKÉP  |   IMPRESSZUM  |   KÖZÉRDEKŰ ADATOK  |   ADATVÉDELEM  |   JOGI NYILATKOZAT