Szennyvíztisztító telep fejlesztéseKözérdekű közlemények, hírekHírforrásMunkálatok térképenJó tudniSajtószobaPályázatokLakossági ügyfeleknek

Ivóvíz: házhozszállítás 1892 óta

 

Március 22-e a víz világnapja. A nemzetközi zöld napot a koronavírus-járvány miatt második alkalommal vagyunk kénytelenek a négy fal között ünnepelni. Arra viszont ebben a nehéz helyzetben is lehetőségünk van, hogy felhívjuk a figyelmet a háztartásokban, az egészségügyben, élelmezésben, gazdaságban és a kultúrában egyaránt nélkülözhetetlen vízre, amelynek értéke jóval többet jelent annak áránál. A világnap idei mottója is ezt igyekszik tudatosítani: A víz érték. Becsüld meg!

Az elmúlt egy évben egyre nagyobb szerepet kap a házhozszállítás, a megrendelt ruháért, elektronikai cikkért, kész ételért csak a küszöbig kell elmennünk. De vajon a zuhany megeresztése közben, vagy amikor felhajtunk egy pohár teát, eszünkbe jut-e, hogy ugyanezt tesszük: házhoz szállíttatunk.

VV_TF_Facebook_boritokep.png  

Pécs víziközmű-szolgáltatója 1892 óta végzi a kiváló minőségű tettyei karsztvíz (majd az 1900-as évektől tortyogói és pellérdi mélyfúrású kutakból származó víz) házhoz szállítását, biztosítva ezzel mindenkinek a vezetékes víz jelentette kényelmet. És a közműszolgáltatásnak itt nincs vége: nem csak „hozzuk", de a lefolyókon, csatornákon távozó szennyvíz formájában „visszük" is a vizet.

A házhozszállítás folyamata a megújuló energiaforrások használatát is érinti: az összegyűjtött és elszállított használt vízből keletkező szennyvíziszapból a Pécs határában lévő szennyvíztisztító telepen működő biogázüzem zöldenergiát termel, amely a közműves víz- és csatornaellátás rendszereit, a víz házhozszállítását működteti.

Pécsen és a környező településeken 850 kilométernyi vízvezeték, 51 termelőkút és 55 víztározó, a TETTYE FORRÁSHÁZ Zrt. 310 munkatársa és az évente egy milliárd forintot meghaladó értékű felújítások biztosítják, hogy minden nap biztonságos, tiszta ivóvíz álljon rendelkezésre az otthonokban, munkahelyeken - használhassuk kézmosáshoz, gyógyításhoz, vagy éppen a húsvét előtti takarításhoz, a sonka- és tojásfőzéshez, locsolkodáshoz, friss virághoz és a kölni utáni hajmosáshoz. Hogy jobbá tegye a körülményeket, amelyek közt dolgozunk és élünk.

A publikálás időpontja: 2021. március 22.Hóvégi helyreállítási munkálatok

Április végén a Magaslati úton, valamint a Munkácsy Mihály és a Bajcsy-Zsilinszky utcákban végez forgalomkorlátozással, -változással járó helyreállítási munkálatot és javítást a TETTYE FORRÁSHÁZ Zrt.

Bővebben

Vízzavarosodás április 22-én Pécs belvárosában

Tájékoztatjuk tisztelt ügyfeleinket, hogy a Nagy Lajos király útja több tűzcsapján végzett oltóvízhozam mérés miatt vízzavarosodás fordulhat elő 2021. április 22-én, csütörtökön 8-15 óra között Pécs belvárosában, a Petőfi Sándor utca – Hungária utca – Szent István tér – Apáca utca – Mária utca – Ágoston tér – Alsóhavi utca – Lánc utca – Rákóczi út – Bajcsy-Zsilinszky utca – Kálvin utca – Mártírok útja által határolt területen.

Bővebben

Közműfelújítás a József utcában

Április 19-étől párhuzamos közmű-rekonstrukció indul Pécs belvárosában, a József utcában. A felújítás keretében a TETTYE FORRÁSHÁZ Zrt. a víz- és a szennyvízvezetékek, az E.ON Hungária Csoport a gáz- és a villamos vezetékek cseréjét végzi el.

Bővebben

Újraindul a személyes ügyfélfogadás

Április 12-ével újranyit a Búza téri közös ügyfélszolgálati iroda, a TETTYE FORRÁSHÁZ a korábbi nyitvatartási rendje szerint fogadja az ügyfeleket.

Bővebben

Vízhiány, vízzavarosodás, nyomáscsökkenés Patacson

Tájékoztatjuk tisztelt ügyfeleinket, hogy a Bajmi dűlőben végzett vízhálózati munkálatok miatt április 13-án kedden, 8-14 óra között Patacs városrészben és térségében nyomáscsökkenés, vízzavarosodás, a magasabban fekvő területeken vízhiány várható.

Bővebben

Teljes méret

Interaktív térképünkön a közterületen végzett munkálatokról tájékozódhat.
A térképet folyamatosan aktualizáljuk.

  

OLDALTÉRKÉP  |   IMPRESSZUM  |   KÖZÉRDEKŰ ADATOK  |   ADATVÉDELEM  |   JOGI NYILATKOZAT