Forró nyár - hajnali felfrissülés

Épphogy kihevertük az idei év első kánikulai hullámát, máris nyakunkon a következő. A hőség Pécs és a környező települések vízfogyasztására is hatással van: többet iszunk és fürdünk, de öntözésre és a medencék feltöltésére is több vizet használunk forróság idején, mint normál körülmények között.

Kánikulai fogyasztás számokban:

TF_kapu.jpg

Szakembereink folyamatosan ellenőrzik a vízellátást, így vizsgálják az egyes napszakokhoz vagy területekhez köthető kiugró fogyasztási adatokat is. Az idei kánikulai időszak új trendje az elmúlt évek hőhullámaihoz képest, hogy a korábban megszokott napi eloszláshoz képest feltűnően sok víz fogyott a kora hajnali órákban.

A városrészek közül Égervölgy lakossága húzott bele igazán, másfélszeresére nőtt a terület napi felhasználása. (Az emelkedéshez a hőség mellett más időjárási tényezők is hozzájárultak: mivel júniusban kevés csapadék hullott, öntözésre is több víz megy.)

Jó hír a pécsieknek és a környéken élőknek, hogy az ivóvízellátás biztonságát nem befolyásolja a rendkívüli meleg - friss, tiszta, egészséges csapvízből a kánikulai időszakokban sincs hiány. Az idén sem volt szükség a vízhasználat korlátozására, vagy locsolási tilalomra Pécsen, illetve a TETTYE FORRÁSHÁZ Zrt. által ellátott környező településeken.

2021. jĂşlius 7.