Kezdődik a locsolási szezon – igényelhető az időszakos kedvezmény

Akár szárazság van akár nem, a kertművelés nem megy locsolás nélkül. A locsolásra használt víz pedig nem mindegy, hogy mekkora költséget jelent a kerttulajdonosoknak. A TETTYE FORRÁSHÁZ Zrt. kétféle lehetőséget kínál lakossági ügyfeleinek, hogy csökkentsék a locsolási célra elhasznált víz mennyisége után fizetendő közüzemi díjakat.

2022_tavasz_locsolasi_kedvezmeny.jpg

A házi kerttel rendelkező fogyasztók május elsejétől szeptember végéig érvényes 10 százalékos locsolási kedvezményt igényelhetnek; az adott időszakban a felhasznált vízmennyiség tizedét nem kell megfizetni a csatornadíjszámlában. A korábbi eljáráshoz képest változás, hogy ha egyszer igényeljük a kedvezményt, az a következő években automatikusan megújul. A pontos elszámoláshoz ugyanakkor érdemes még a május 1-i indulás előtt leolvasott óraállást küldeni a szolgáltatónak; ahogy a vízmérő záró óraállását is várjuk október 1-10. között.
Akik először igényelnek locsolási kedvezményt (és akik az óraállást szeretnék megküldeni), azok a weboldalról letöltött, kitöltött nyomtatvány e-mailen (uszi@tettyeforrashaz.hu) vagy postai úton (7602 Pécs, Pf. 33) történő beküldésével tehetik ezt meg. Azon ügyfeleink jogosultak a kedvezményre, akik kétezer négyzetméternél kisebb alapterületű házi kerttel rendelkeznek és nincsen saját kútjuk.

A spórolás másik, egész évre érvényes módja locsolómérő kiépítése: külön mellékvízmérő felszerelésével is mérhetjük a locsolásra használt vízmennyiséget, így a locsolási célú csapok vízfelhasználása után csupán a vízdíjat kell megfizetni, a csatornadíjat nem. A kézzel fogható megtakarításon túl a megoldás további haszna, hogy pontosan mérhető, könnyen ellenőrizhető, mikor mennyit locsoltunk, ami elősegítheti a környezettudatosabb kertöntözést.
A kedvezmény műszaki feltétele a házi ivóvízhálózat kerti vezetékére, vagy kifolyójára szerelt hiteles mellékvízmérő; az itt vételezett víz csak locsolási célra használható fel és nem vezethető a csatornahálózatba!
A mérőhely kialakításával, a vízmérő beszerelésével és fenntartásával kapcsolatos költségek (így például az előírt soros hitelesítés) a fogyasztót terhelik.

A két kedvezmény közül szabadon lehet választani, egyszerre azonban csak az egyikkel élhetünk.

2022. április 7.