Szennyvíztisztító telep fejlesztéseKözérdekű közlemények, hírekHírforrásMunkálatok térképenJó tudniSajtószobaPályázatokLakossági ügyfeleknek

Aszfaltozzák a kertvárosi körforgalmat, május 9-től lezárják két kihajtóját

 

A Keszüi út - Megyeri út - Nagy Imre úti kereszteződés alatti, Kertváros ivóvizét biztosító fő vízhálózati csomópont átépítése után új burkolatot kap a körforgalom két ága, a munkálatok idejére két hétig lezárják a körforgalom keleti behajtóját és északi kihajtóját.

A TETTYE FORRÁSHÁZ Zrt. az év elején cserélte ki a többször meghibásodott vezetéket, a városrészt ellátó fővezeték így már kikerüli a körforgalmat. Annak érdekében, hogy a lehető legkevesebb fennakadást okozzon a közlekedésben, a szolgáltató - az aszfaltüzemek újraindulásával - a húsvéti ünnepek, a ballagási és érettségi időszak utánra időzítette az út végleges helyreállítási munkálatait. A helyreállítás során nemcsak aszfaltoznak, újraépítik a korábbi meghibásodással érintett útpályát, valamint rendezik a szegélyeket is.

A szükséges lezárást kihasználva szakembereink tervezetten továbbhaladnak a kapcsolódó vezeték felújításával, és egy másik csomópontot is kiváltanak a keleti (Keszüi úti ágak) közelében, hogy növeljék a szolgáltatás biztonságát - ez azonban nem befolyásolja a lezárás időtartamát.

A helyreállítási munkákhoz május 9-én 8.00 órától lezárják a körforgalom Keszüi úti behajtóját és Megyeri úti kihajtóját. Az eredeti forgalmi rend a tervek szerint május 22-én, vasárnap reggel áll vissza a kereszteződésben.
Kérjük, hogy az arra haladók fokozott körültekintéssel és türelemmel közlekedjenek, figyeljék a jelzőtáblákat és tartsák be a közeli lakó-pihenő övezetre vonatkozó KRESZ szabályokat!

Terelőútvonal:

  • Nagy Imre út - Keszüi út - Táncsics Mihály út - Móra Ferenc utca - Megyeri út
  • Maléter Pál út - 57-es út - Vásártér utca - Megyeri út 

A munkálatok idejére ideiglenes forgalmirend-változás lép életbe:
A lakó-pihenő övezetbe tartozó Lőtér, Bogár és Berzsenyi Dániel utcákba a munkálatok alatt déli irányból, a Keszüi útról tilos lesz a behajtás. A lezárás idején a Pécs Plaza csomópontjában a megnövekedett kelet-nyugati, illetve nyugat-keleti irányú forgalom elősegítése érdekében módosított jelzőlámpa program üzemel.
Szintén a munkálatokkal összefüggésben a 3-as, 103-as és 973-as jelzésű járatok Kertváros irányú, Bogár utca elnevezésű megállóját keleti irányba 60 méterrel áthelyezték. A közösségi közlekedést érintő további változások a Tüke Busz Zrt. honlapján érhetők el (http://tukebusz.hu/).

A szolgáltatók köszönik a közlekedők és a környéken élők türelmét, megértését, amellyel segítik a munkálatot!

A publikálás időpontja: 2022. május 2.


Munkálat a Szabadság utcában

November 15-25. között útszűkülettel járó munkálat zajlik a Szabadság utca 20. előtt.

Bővebben

Erőművek Éjszakája a pécsi szennyvíztisztító telepen és biogázüzemben

Vízművek, hőerőművek, szennyvíztisztító telepek és más intézmények részvételével országszerte zajlott október 28-án az Erőművek Éjszakája. A kezdeményezéshez idén a TETTYE FORRÁSHÁZ Zrt. is csatlakozott, az érdeklődők a Pécs határában álló biogázüzemet és a városi szennyvíztisztító telep egy részét járhatták be az ott dolgozók túravezetése mellett.

Bővebben

Nyomásesés, vízhiány Kertvárosban

FRISSÍTVE (13:00) - 12:30-ra mindenhol helyreállt a szolgáltatás!

Meghibásodott a Kertváros egy részét ellátó fővezeték a II. János Pál út mentén, emiatt Postavölgy teljes területén vízhiány várható az elkövetkező órákban. A TETTYE FORRÁSHÁZ Zrt. szakemberei vízkormányzással, üzemállapot változtatásokkal csökkentették a szolgáltatáskieséssel érintett terület nagyságát, azonban Kertváros legmagasabban fekvő részein, a több emeletes épületek felső szintjein is előfordulhat nyomásesés, átmeneti vízhiány.
(A PÉTÁV Kft. több hőközpontja is a jelzett területen található, ezért a távfűtéses épületek esetében a használati melegvíz-ellátást is érinti a szolgáltatás ingadozása.)

Bővebben

ÖKOVÁROS hét és Csatornaszörny az Árkádban

Október 10-16. között tizedik alkalommal rendeztek a környezettudatosság különböző területeit bemutató tematikus hetet a pécsi Árkád bevásárlóközpontban.

Bővebben

Őszi munkálatok, hibajavítások

Az aszfaltüzemek téli pihenője előtt több helyen végez útburkolat-helyreállítással járó munkálatot a TETTYE FORRÁSHÁZ Zrt. Bálics és Makár városrészekben meghibásodott tűzcsapokat cserélnek, a Rákóczi út-Koller utca kereszteződésnél a szennyvízhálózaton dolgoznak a szakemberek.

Bővebben

Teljes méret

Interaktív térképünkön a közterületen végzett munkálatokról tájékozódhat.
A térképet folyamatosan aktualizáljuk.

  

OLDALTÉRKÉP  |   IMPRESSZUM  |   KÖZÉRDEKŰ ADATOK  |   ADATVÉDELEM  |   JOGI NYILATKOZAT