Közérdekű közlemények, hírekHírforrásMunkálatok térképenJó tudniSajtószobaPályázatokLakossági ügyfeleknekKözületi ügyfeleknek

Korlátozás követheti a késedelmes fizetést
Kerülje el a díjhátralék felhalmozódását!

 

 

A fogyasztók többsége pontosan, határidőre rendezi számláit, akadnak azonban kivételek. A Tettye Forrásház Zrt. kiemelt figyelmet fordít a díjtartozások megelőzésére és a hátralékok kezelésére.

 Miért fontos, hogy a fogyasztók határidőre kiegyenlítsék számláikat?

A díj nyújt fedezetet arra, hogy az év minden napján ellenőrzött, biztonságos víz folyjon a csapokból. A fogyasztó fizetési késedelme veszélyeztetheti a határidőre fizető fogyasztók érdekeit is. A víz- és szennyvízszolgáltatás esetében nem egyidejű, hanem utólagos teljesítésről van szó: a kenyeret vásárláskor kifizetjük a pénztárnál - az elfogyasztott víz és az igénybe vett szennyvízelvezetés-, kezelés díját azonban a fogyasztók utólag rendezik.

Mi történik, ha valaki késve, vagy egyáltalán nem fizeti be vízdíjszámláját?

Ha a fogyasztó a számlán található fizetési határidőig nem rendezi a díjat, társaságunk fizetési felszólításban értesíti az elmaradásról, és késedelmi kamatot számít fel. Amennyiben a fogyasztó a felszólítás ellenére sem tesz eleget fizetési kötelezettségének, társaságunk a vonatkozó törvényi előírásnak megfelelően szüneteltetheti, korlátozhatja az ivóvíz-szolgáltatást.

Milyen költségekkel járhat a számlafizetési késedelem?

A fenti eljárásokkal kapcsolatban a szolgáltatónak olyan költségei is keletkeznek, amelyek egyébként, a számlák időben való fizetésekor nem merülnének fel (pl. levelezési, korlátozással, szociális vízigény biztosításával kapcsolatos költségek). Ezeket a költségeket a Tettye Forrásház Zrt. érvényesíti annak érdekében, hogy ne az időben teljesítő fogyasztókra háruljon a nem fizetők miatt felmerülő többlet kiadás.

A díjhátralék felhalmozása a számlák összegéhez képest akár jelentős többletkiadásokat is eredményezhet a nem fizetők számára, hiszen ahogy egy esetleges peres eljárás, úgy a helyszínelés, illetve a korlátozás, valamint a szolgáltatás újraindításának költsége is őket terheli, amely a fogyasztási helyek műszaki adottságai függvényében 4.000 forinttól akár 70.000 forintig is terjedhet.

A publikálás időpontja: 2010. május 27.


Adatok - Fogyasztóvédelmi törv.Tűzcsap hozammérés - átmeneti vízzavarosodás jún. 5-6-án a Belvárosban

Tájékoztatjuk tisztelt ügyfeleinket, hogy a Munkácsy Mihály utca 18. és a Tímár utca 22. szám előtti tűzcsapokon tervezett oltóvíz hozammérések miatt 2020. június 5-én és 6-án vízzavarosodás és nyomásesés fordulhat elő Pécs belvárosában: az Esze Tamás utca - Janus Pannonius utca - Mária utca - Bástya utca - Ágoston tér - Alsóhavi utca - Lánc utca - Rákóczi út - Kórház tér - Klimó György utca által határolt területen.

Bővebben

Megújultak az értesítő plakátok

Új külsőt kaptak a társaságunk által használt értesítő plakátok! Júniustól frissített arculatú értesítőkön tájékoztatjuk ügyfeleinket a tervezett munkálatokról, leolvasásról, mérőcseréről. 

Bővebben

Csütörtökön vízzavarosodás várható Pécs több pontján

Tájékoztatjuk tisztelet ügyfeleinket, hogy a Baranya utca 2., az Anna utca 21. és a József utca 21. szám előtti tűzcsapokon tervezett oltóvíz hozammérések miatt 2020. május 7-én és 8-án vízzavarosodás és nyomásesés fordulhat elő Kovácstelepen, a Szigeti út - Esztergár Lajos utca közti területen a Tüzér utca vonaláig, valamint a Belvárosban a Mária utca - Hunyadi János utca - Szentágothai János sétány - Majorossy Imre utca által határolt területen.

Bővebben

Friss, biztonságos csapvízzel a sikeres érettségiért

Hétfőn kezdődnek az érettségik, a veszélyhelyzet miatt azonban március közepe óta elárvultak az iskolaépületek, így a belső vízhálózatok is. Társaságunk a rendkívüli helyzet alatt is folyamatosan egészséges, biztonságos vizet juttat el az intézményekbe, otthonokba.

Bővebben

Új burkolatot kaptak az utak a téli csőtörések után

A mai napon befejeződik a korábban ideiglenesen, fóliás betonnal helyreállított téli hibahelyek, útburkolatok, járdák végleges javítása.

Bővebben

Teljes méret

Interaktív térképünkön a közterületen végzett munkálatokról tájékozódhat.
A térképet folyamatosan aktualizáljuk.

  

OLDALTÉRKÉP  |  IMPRESSZUM  |  ADATVÉDELEM  |  JOGI NYILATKOZAT