Közérdekű közlemények, hírekHírforrásMunkálatok térképenJó tudniSajtószobaPályázatokLakossági ügyfeleknekKözületi ügyfeleknek

Korlátozás követheti a késedelmes fizetést
Kerülje el a díjhátralék felhalmozódását!

 

 

A fogyasztók többsége pontosan, határidőre rendezi számláit, akadnak azonban kivételek. A Tettye Forrásház Zrt. kiemelt figyelmet fordít a díjtartozások megelőzésére és a hátralékok kezelésére.

 Miért fontos, hogy a fogyasztók határidőre kiegyenlítsék számláikat?

A díj nyújt fedezetet arra, hogy az év minden napján ellenőrzött, biztonságos víz folyjon a csapokból. A fogyasztó fizetési késedelme veszélyeztetheti a határidőre fizető fogyasztók érdekeit is. A víz- és szennyvízszolgáltatás esetében nem egyidejű, hanem utólagos teljesítésről van szó: a kenyeret vásárláskor kifizetjük a pénztárnál - az elfogyasztott víz és az igénybe vett szennyvízelvezetés-, kezelés díját azonban a fogyasztók utólag rendezik.

Mi történik, ha valaki késve, vagy egyáltalán nem fizeti be vízdíjszámláját?

Ha a fogyasztó a számlán található fizetési határidőig nem rendezi a díjat, társaságunk fizetési felszólításban értesíti az elmaradásról, és késedelmi kamatot számít fel. Amennyiben a fogyasztó a felszólítás ellenére sem tesz eleget fizetési kötelezettségének, társaságunk a vonatkozó törvényi előírásnak megfelelően szüneteltetheti, korlátozhatja az ivóvíz-szolgáltatást.

Milyen költségekkel járhat a számlafizetési késedelem?

A fenti eljárásokkal kapcsolatban a szolgáltatónak olyan költségei is keletkeznek, amelyek egyébként, a számlák időben való fizetésekor nem merülnének fel (pl. levelezési, korlátozással, szociális vízigény biztosításával kapcsolatos költségek). Ezeket a költségeket a Tettye Forrásház Zrt. érvényesíti annak érdekében, hogy ne az időben teljesítő fogyasztókra háruljon a nem fizetők miatt felmerülő többlet kiadás.

A díjhátralék felhalmozása a számlák összegéhez képest akár jelentős többletkiadásokat is eredményezhet a nem fizetők számára, hiszen ahogy egy esetleges peres eljárás, úgy a helyszínelés, illetve a korlátozás, valamint a szolgáltatás újraindításának költsége is őket terheli, amely a fogyasztási helyek műszaki adottságai függvényében 4.000 forinttól akár 70.000 forintig is terjedhet.

A publikálás időpontja: 2010. május 27.


Adatok - Fogyasztóvédelmi törv.A Pécsi Vízműves követelések kapcsán

Tájékoztatjuk tisztelt ügyfeleinket, hogy a TETTYE FORRÁSHÁZ Zrt. kizárólag a saját szolgáltatásai körében felmerült és saját tevékenysége során keletkezett tartozások tekintetében bír információval és végez követelés kezelési eljárást. Társaságunk nem jogutódja a Pécsi Vízmű Zrt.-nek, így a szolgáltatás átvétele előtt keletkezett vízdíjtartozások nem kerültek át cégünkhöz, ezen követelések behajtásáról sem társaságunk, sem pedig Pécs Megyei Jogú Város Önkormányzata nem rendelkezik.

Bővebben

Utolsó munkafázisához érkezett a Kürt utcai vezetékfelújítás

A Kürt-Jakabhegyi-Ifjúság útja kereszteződésében végződik a Kürt utca víziközmű-hálózatának felújítása: a szakemberek a Kürt utcában újonnan kiépült 400 mm átmérőjű ivóvízvezetéket kötik össze a Jakabhegyi út felől érkező töltő vezetékkel, valamint földbe kerül az utolsó szennyvízcső is.

Bővebben

Vízzavarosodás lehet a Rókusdomb és a Belváros területén csütörtökön

Tájékoztatjuk tisztelt ügyfeleitnket hogy a Damjanich utca 2., Székely Bertalan út - György utca kereszteződésében lévő, valamint a Káptalan utca 3. előtti tűzcsapokon tervezett oltóvíz hozammérések miatt 2019. november 7-én és 8-án vízzavarosodás és nyomásesés fordulhat elő a pécsi belváros északi részén és a Rókusdomb területén.

Bővebben

Átmeneti vízhiány várható Borbálatelepen

Tájékoztatjuk tisztelt ügyfeleinket, hogy a Bittner Alajos utcai gépházon végzett rekonstrukció miatt többszöri, rövid ideig tartó vízhiány és nyomásesés fordulhat elő a Bittner Alajos, Matakovits, Kanyar, Mécses, Veterán, Muskotály és Vadvirág utcákban 2019. november 5-én és 6-án.

Bővebben

Félpályás forgalomkorlátozás a Málomi úton

A belvárost Kertvárossal összekötő kerékpárút kialakításához kapcsolódóan 2019. október 28-án vízvezeték-felújítás kezdődik a Málomi út Olga utca - Keszüi út közti szakaszán. Az Olga utcától északi irányba haladó korszerűsítés miatt a nyugati sávot hétfőtől 30 méteres szakaszokban lezárják, a forgalmat jelzőlámpás irányítás segíti.

Bővebben

Teljes méret

Interaktív térképünkön a közterületen végzett munkálatokról tájékozódhat.
A térképet folyamatosan aktualizáljuk.

  

OLDALTÉRKÉP  |  IMPRESSZUM  |  ADATVÉDELEM  |  JOGI NYILATKOZAT