Közérdekű közlemények, hírekHírforrásMunkálatok térképenJó tudniSajtószobaPályázatokLakossági ügyfeleknekKözületi ügyfeleknek

Árulkodó jelek - hogyan szűrjük ki a csalókat?

 

Vízóra-leolvasás ürügyén jutott be egy idős pécsi asszony lakásába egy csaló a napokban, önkormányzati támogatás ígéretével. A hölgy figyelmét elterelve ellopta táskáját, harmincezer forinttal megkárosítva áldozatát. Nem ritka, hogy a csalók a szolgáltatóra hivatkozva próbálnak meg a fogyasztók bizalmába férkőzni és kicsalni pénzüket vagy meglopni őket.
S
zeretnénk felhívni a lakosság figyelmét ezekre az esetekre, amelyek körültekintő és óvatos hozzáállással megelőzhetőek.

Illetéktelenek a lakásban

0109.jpgRendszeresen előfordul, hogy illetéktelenek magukat a vízmű vagy más közüzemi szolgáltató munkatársainak kiadva próbálnak bejutni a lakásokba. A csalók elsősorban idős embereket vesznek célba, elterelik a figyelmüket és ellopják értékeiket, néha még pénzt is kérnek a hamis ellenőrzésért. 
Kérjük, minden esetben győződjenek meg az ilyen munkák elvégzésére hivatkozó személyek kilétéről! Leolvasóink a csalókkal ellentétben könnyen azonosíthatóak: Tettye Forrásház Zrt. feliratú kék munkaruhát viselnek, emellett emblémánkkal és azonosító számmal ellátott, fényképes igazolvánnyal rendelkeznek, melyet kérésre felmutatnak. A leolvasók feladata a vízmérők adatainak és állapotának rögzítése, nem szednek be pénzt a helyszínen! 

Megrendelés nélküli munkavégzés, pl. csatornatisztítás

Előfordul, hogy ismeretlenek azzal az ürüggyel keresnek meg fogyasztókat: a „vízmű" megbízásából végeznek csatornatisztítást. A munkáért aztán a helyszínen több tízezer forintos díjat is elkérnek. A megtévesztő csatornatisztítók több pécsi intézményt, vállalkozást is megkárosítottak a közelmúltban ezzel a módszerrel.
Felhívjuk ügyfeleink figyelmét, hogy a Tettye Forrásház Zrt. magánterületen nem kezdeményez csatornatisztítást! Társaságunk csak a fogyasztók előzetes megrendelésére, meghatározott díjszabás szerint végez munkát, így például csatornatisztítást belső szennyvízhálózaton. A megrendelt munka díját utólag, számlán rendezhetik ügyfeleink, munkatársaink nem szednek be készpénzt a helyszínen.
Közterületen kizárólag a Tettye Forrásház Zrt. végezhet csatornatisztítást. Ha közterületen dugulást tapasztal, hívja társaságunk diszpécserszolgálatát (72/421-799), a csatornatisztításért Önnek számlát fizetni nem kell.

Vízminőség vizsgálat

Társaságunkhoz több bejelentés érkezett arról, hogy ismeretlenek vízmintavételre kérnek telefonon időpontot pécsi fogyasztóktól vízminőség vizsgálat céljából. Felhívjuk ügyfeleink figyelmét, hogy a Tettye Forrásház Zrt. csak a fogyasztók előzetes írásos megrendelésére végez vízminőség vizsgálatot, és nem adott más cégnek megbízást ilyen tevékenységre!
Az esetek többségében házi víztisztító berendezéseket forgalmazó vállalkozások állnak a megkeresések mögött, amelyek közül néhányan félrevezető módszert is alkalmaznak a fogyasztók meggyőzésére. Üzleti érdekeik érvényesítése érdekében azt állítják, hogy az ivóvíz fogyasztása egészségtelen, amelyet „vízvizsgálattal" igyekeznek alátámasztani. Ezzel szemben a vezetékes víz, így a pécsi ivóvíz is az egyik legszigorúbban ellenőrzött élelmiszer. A Tettye Forrásház Zrt. által szolgáltatott ivóvíz minden szempontból megfelel az európai uniós és magyar hatósági előírásoknak, folyamatosan ellenőrzött és biztonságos.

Kérjük, legyenek körültekintőek, hogy megelőzzék az esetleges kellemetlenségeket!

A publikálás időpontja: 2010. december 13.


Adatok - Fogyasztóvédelmi törv.Megújultak az értesítő plakátok

Új külsőt kaptak a társaságunk által használt értesítő plakátok, amelyek hamarosan ki is kerülnek a társasházak és családi házak ajtajaira.

Bővebben

Csütörtökön vízzavarosodás várható Pécs több pontján

Tájékoztatjuk tisztelet ügyfeleinket, hogy a Baranya utca 2., az Anna utca 21. és a József utca 21. szám előtti tűzcsapokon tervezett oltóvíz hozammérések miatt 2020. május 7-én és 8-án vízzavarosodás és nyomásesés fordulhat elő Kovácstelepen, a Szigeti út - Esztergár Lajos utca közti területen a Tüzér utca vonaláig, valamint a Belvárosban a Mária utca - Hunyadi János utca - Szentágothai János sétány - Majorossy Imre utca által határolt területen.

Bővebben

Friss, biztonságos csapvízzel a sikeres érettségiért

Hétfőn kezdődnek az érettségik, a veszélyhelyzet miatt azonban március közepe óta elárvultak az iskolaépületek, így a belső vízhálózatok is. Társaságunk a rendkívüli helyzet alatt is folyamatosan egészséges, biztonságos vizet juttat el az intézményekbe, otthonokba.

Bővebben

Új burkolatot kaptak az utak a téli csőtörések után

A mai napon befejeződik a korábban ideiglenesen, fóliás betonnal helyreállított téli hibahelyek, útburkolatok, járdák végleges javítása.

Bővebben

Tűzcsap hozammérés - vízzavarosodás lehet csütörtökön

Tájékoztatjuk tisztelt ügyfeleinket, hogy a Nagy Jenő utca 10. szám előtti tűzcsapon tervezett oltóvíz hozammérés miatt 2020. április 23-án vízzavarosodás és nyomásesés fordulhat elő a Szigeti út - Hungária út - Rákóczi út - Szabadság utca - József Attila utca - Athinay utca által határolt területen.

Bővebben

Teljes méret

Interaktív térképünkön a közterületen végzett munkálatokról tájékozódhat.
A térképet folyamatosan aktualizáljuk.

  

OLDALTÉRKÉP  |  IMPRESSZUM  |  ADATVÉDELEM  |  JOGI NYILATKOZAT