Közérdekű közlemények, hírekHírforrásMunkálatok térképenJó tudniSajtószobaPályázatokLakossági ügyfeleknekKözületi ügyfeleknek

Árulkodó jelek - hogyan szűrjük ki a csalókat?

 

Vízóra-leolvasás ürügyén jutott be egy idős pécsi asszony lakásába egy csaló a napokban, önkormányzati támogatás ígéretével. A hölgy figyelmét elterelve ellopta táskáját, harmincezer forinttal megkárosítva áldozatát. Nem ritka, hogy a csalók a szolgáltatóra hivatkozva próbálnak meg a fogyasztók bizalmába férkőzni és kicsalni pénzüket vagy meglopni őket.
S
zeretnénk felhívni a lakosság figyelmét ezekre az esetekre, amelyek körültekintő és óvatos hozzáállással megelőzhetőek.

Illetéktelenek a lakásban

0109.jpgRendszeresen előfordul, hogy illetéktelenek magukat a vízmű vagy más közüzemi szolgáltató munkatársainak kiadva próbálnak bejutni a lakásokba. A csalók elsősorban idős embereket vesznek célba, elterelik a figyelmüket és ellopják értékeiket, néha még pénzt is kérnek a hamis ellenőrzésért. 
Kérjük, minden esetben győződjenek meg az ilyen munkák elvégzésére hivatkozó személyek kilétéről! Leolvasóink a csalókkal ellentétben könnyen azonosíthatóak: Tettye Forrásház Zrt. feliratú kék munkaruhát viselnek, emellett emblémánkkal és azonosító számmal ellátott, fényképes igazolvánnyal rendelkeznek, melyet kérésre felmutatnak. A leolvasók feladata a vízmérők adatainak és állapotának rögzítése, nem szednek be pénzt a helyszínen! 

Megrendelés nélküli munkavégzés, pl. csatornatisztítás

Előfordul, hogy ismeretlenek azzal az ürüggyel keresnek meg fogyasztókat: a „vízmű" megbízásából végeznek csatornatisztítást. A munkáért aztán a helyszínen több tízezer forintos díjat is elkérnek. A megtévesztő csatornatisztítók több pécsi intézményt, vállalkozást is megkárosítottak a közelmúltban ezzel a módszerrel.
Felhívjuk ügyfeleink figyelmét, hogy a Tettye Forrásház Zrt. magánterületen nem kezdeményez csatornatisztítást! Társaságunk csak a fogyasztók előzetes megrendelésére, meghatározott díjszabás szerint végez munkát, így például csatornatisztítást belső szennyvízhálózaton. A megrendelt munka díját utólag, számlán rendezhetik ügyfeleink, munkatársaink nem szednek be készpénzt a helyszínen.
Közterületen kizárólag a Tettye Forrásház Zrt. végezhet csatornatisztítást. Ha közterületen dugulást tapasztal, hívja társaságunk diszpécserszolgálatát (72/421-799), a csatornatisztításért Önnek számlát fizetni nem kell.

Vízminőség vizsgálat

Társaságunkhoz több bejelentés érkezett arról, hogy ismeretlenek vízmintavételre kérnek telefonon időpontot pécsi fogyasztóktól vízminőség vizsgálat céljából. Felhívjuk ügyfeleink figyelmét, hogy a Tettye Forrásház Zrt. csak a fogyasztók előzetes írásos megrendelésére végez vízminőség vizsgálatot, és nem adott más cégnek megbízást ilyen tevékenységre!
Az esetek többségében házi víztisztító berendezéseket forgalmazó vállalkozások állnak a megkeresések mögött, amelyek közül néhányan félrevezető módszert is alkalmaznak a fogyasztók meggyőzésére. Üzleti érdekeik érvényesítése érdekében azt állítják, hogy az ivóvíz fogyasztása egészségtelen, amelyet „vízvizsgálattal" igyekeznek alátámasztani. Ezzel szemben a vezetékes víz, így a pécsi ivóvíz is az egyik legszigorúbban ellenőrzött élelmiszer. A Tettye Forrásház Zrt. által szolgáltatott ivóvíz minden szempontból megfelel az európai uniós és magyar hatósági előírásoknak, folyamatosan ellenőrzött és biztonságos.

Kérjük, legyenek körültekintőek, hogy megelőzzék az esetleges kellemetlenségeket!

A publikálás időpontja: 2010. december 13.


Adatok - Fogyasztóvédelmi törv.A Pécsi Vízműves követelések kapcsán

Tájékoztatjuk tisztelt ügyfeleinket, hogy a TETTYE FORRÁSHÁZ Zrt. kizárólag a saját szolgáltatásai körében felmerült és saját tevékenysége során keletkezett tartozások tekintetében bír információval és végez követelés kezelési eljárást. Társaságunk nem jogutódja a Pécsi Vízmű Zrt.-nek, így a szolgáltatás átvétele előtt keletkezett vízdíjtartozások nem kerültek át cégünkhöz, ezen követelések behajtásáról sem társaságunk, sem pedig Pécs Megyei Jogú Város Önkormányzata nem rendelkezik.

Bővebben

Utolsó munkafázisához érkezett a Kürt utcai vezetékfelújítás

A Kürt-Jakabhegyi-Ifjúság útja kereszteződésében végződik a Kürt utca víziközmű-hálózatának felújítása: a szakemberek a Kürt utcában újonnan kiépült 400 mm átmérőjű ivóvízvezetéket kötik össze a Jakabhegyi út felől érkező töltő vezetékkel, valamint földbe kerül az utolsó szennyvízcső is.

Bővebben

Vízzavarosodás lehet a Rókusdomb és a Belváros területén csütörtökön

Tájékoztatjuk tisztelt ügyfeleitnket hogy a Damjanich utca 2., Székely Bertalan út - György utca kereszteződésében lévő, valamint a Káptalan utca 3. előtti tűzcsapokon tervezett oltóvíz hozammérések miatt 2019. november 7-én és 8-án vízzavarosodás és nyomásesés fordulhat elő a pécsi belváros északi részén és a Rókusdomb területén.

Bővebben

Átmeneti vízhiány várható Borbálatelepen

Tájékoztatjuk tisztelt ügyfeleinket, hogy a Bittner Alajos utcai gépházon végzett rekonstrukció miatt többszöri, rövid ideig tartó vízhiány és nyomásesés fordulhat elő a Bittner Alajos, Matakovits, Kanyar, Mécses, Veterán, Muskotály és Vadvirág utcákban 2019. november 5-én és 6-án.

Bővebben

Félpályás forgalomkorlátozás a Málomi úton

A belvárost Kertvárossal összekötő kerékpárút kialakításához kapcsolódóan 2019. október 28-án vízvezeték-felújítás kezdődik a Málomi út Olga utca - Keszüi út közti szakaszán. Az Olga utcától északi irányba haladó korszerűsítés miatt a nyugati sávot hétfőtől 30 méteres szakaszokban lezárják, a forgalmat jelzőlámpás irányítás segíti.

Bővebben

Teljes méret

Interaktív térképünkön a közterületen végzett munkálatokról tájékozódhat.
A térképet folyamatosan aktualizáljuk.

  

OLDALTÉRKÉP  |  IMPRESSZUM  |  ADATVÉDELEM  |  JOGI NYILATKOZAT