Közérdekű közlemények, hírekHírforrásMunkálatok térképenJó tudniSajtószobaPályázatokLakossági ügyfeleknekKözületi ügyfeleknek

Új átlagok a vízdíjszámlákon

 

A napokban több ezer ügyfél kapja kézhez aktuális, kéthavi vízdíjszámláját. Sokan a megszokottól eltérő, új mennyiséget találnak a számla alján feltüntetett „nyilvántartott havi átlagfogyasztás" sorban. A módosítás eredményeként a számlák kiegyenlítése éves szinten kiegyensúlyozottabb terhelést jelent majd a háztartások költségvetésében.

Hogyan számláz a Tettye?
A Tettye Forrásház évente kétszer a leolvasott mérőállás alapján elszámoló számlát, a leolvasások közti időszakban pedig átlagszámlát küld fogyasztóinak. Az átlagszámlák alapjául szolgáló, megállapított átlagos fogyasztás nem mindig egyezik meg pontosan a tényleges vízfelhasználással, a különbözetet mindig a következő leolvasás után számoljuk el.

Miért módosulnak az átlagok?
Számlázási rendszerünk fejlesztéseként 2009. októberéig visszamenőlegesen áttekintettük ügyfeleink eddigi fogyasztását, és a leolvasási adatok alapján, mintegy másfél éves időszakot figyelembe véve pontosítottuk a nyilvántartott havi átlagokat
. Ennek eredményeként - ügyfeleink igényeinek és elvárásainak megfelelően - a vízdíjszámlák éves szinten is kiegyensúlyozottabb terhelést jelentenek a háztartások költségvetésében.
Elsőként a márciusban, illetve májusban leolvasott fogyasztók kapják kézhez az új átlagokat tartalmazó számlákat, majd a leolvasás ütemezésének megfelelően a többi fogyasztóra is sor kerül. Egyes fogyasztók a korábbinál alacsonyabb, mások magasabb átlagról kapják a víz- és/vagy csatornadíjszámlát.

Ahol magasabb lett az átlag - Azoknál az ügyfeleknél, ahol most jelentősen emelkedik a havi átlagmennyiség, az elmúlt időszakban túl alacsony volt a megállapított átlagérték, ezért a magasabb összegű elszámolószámláikban fizették meg a vízfogyasztás felhalmozódott különbözetét.
Ahol kevesebb lett az átlag - Ahol most csökken az átlag, ott eddig magasabb értéken került megállapításra az átlagfogyasztás, az ő esetükben időnként mínuszos tétel is szerepelt az elszámolószámlán.

Van lehetőség az átlag módosítására
Ahogy eddig, természetesen a továbbiakban is kezdeményezhetik ügyfeleink átlagfogyasztásuk módosítását személyes (Pécs, Búza tér 8/B), telefonos (72/421-700, 80/811-111) vagy elektronikus ügyfélszolgálatunkon.

Az átlagigazítás az elkövetkezőkben automatikusan, egy éves időszakot figyelembe véve, évente történik majd.

A publikálás időpontja: 2011. jĂşlius 25.


Adatok - Fogyasztóvédelmi törv.Tűzcsap hozammérés - átmeneti vízzavarosodás jún. 5-6-án a Belvárosban

Tájékoztatjuk tisztelt ügyfeleinket, hogy a Munkácsy Mihály utca 18. és a Tímár utca 22. szám előtti tűzcsapokon tervezett oltóvíz hozammérések miatt 2020. június 5-én és 6-án vízzavarosodás és nyomásesés fordulhat elő Pécs belvárosában: az Esze Tamás utca - Janus Pannonius utca - Mária utca - Bástya utca - Ágoston tér - Alsóhavi utca - Lánc utca - Rákóczi út - Kórház tér - Klimó György utca által határolt területen.

Bővebben

Megújultak az értesítő plakátok

Új külsőt kaptak a társaságunk által használt értesítő plakátok! Júniustól frissített arculatú értesítőkön tájékoztatjuk ügyfeleinket a tervezett munkálatokról, leolvasásról, mérőcseréről. 

Bővebben

Csütörtökön vízzavarosodás várható Pécs több pontján

Tájékoztatjuk tisztelet ügyfeleinket, hogy a Baranya utca 2., az Anna utca 21. és a József utca 21. szám előtti tűzcsapokon tervezett oltóvíz hozammérések miatt 2020. május 7-én és 8-án vízzavarosodás és nyomásesés fordulhat elő Kovácstelepen, a Szigeti út - Esztergár Lajos utca közti területen a Tüzér utca vonaláig, valamint a Belvárosban a Mária utca - Hunyadi János utca - Szentágothai János sétány - Majorossy Imre utca által határolt területen.

Bővebben

Friss, biztonságos csapvízzel a sikeres érettségiért

Hétfőn kezdődnek az érettségik, a veszélyhelyzet miatt azonban március közepe óta elárvultak az iskolaépületek, így a belső vízhálózatok is. Társaságunk a rendkívüli helyzet alatt is folyamatosan egészséges, biztonságos vizet juttat el az intézményekbe, otthonokba.

Bővebben

Új burkolatot kaptak az utak a téli csőtörések után

A mai napon befejeződik a korábban ideiglenesen, fóliás betonnal helyreállított téli hibahelyek, útburkolatok, járdák végleges javítása.

Bővebben

Teljes méret

Interaktív térképünkön a közterületen végzett munkálatokról tájékozódhat.
A térképet folyamatosan aktualizáljuk.

  

OLDALTÉRKÉP  |  IMPRESSZUM  |  ADATVÉDELEM  |  JOGI NYILATKOZAT