Közérdekű közlemények, hírekHírforrásMunkálatok térképenJó tudniSajtószobaPályázatokLakossági ügyfeleknekKözületi ügyfeleknek

Új átlagok a vízdíjszámlákon

 

A napokban több ezer ügyfél kapja kézhez aktuális, kéthavi vízdíjszámláját. Sokan a megszokottól eltérő, új mennyiséget találnak a számla alján feltüntetett „nyilvántartott havi átlagfogyasztás" sorban. A módosítás eredményeként a számlák kiegyenlítése éves szinten kiegyensúlyozottabb terhelést jelent majd a háztartások költségvetésében.

Hogyan számláz a Tettye?
A Tettye Forrásház évente kétszer a leolvasott mérőállás alapján elszámoló számlát, a leolvasások közti időszakban pedig átlagszámlát küld fogyasztóinak. Az átlagszámlák alapjául szolgáló, megállapított átlagos fogyasztás nem mindig egyezik meg pontosan a tényleges vízfelhasználással, a különbözetet mindig a következő leolvasás után számoljuk el.

Miért módosulnak az átlagok?
Számlázási rendszerünk fejlesztéseként 2009. októberéig visszamenőlegesen áttekintettük ügyfeleink eddigi fogyasztását, és a leolvasási adatok alapján, mintegy másfél éves időszakot figyelembe véve pontosítottuk a nyilvántartott havi átlagokat
. Ennek eredményeként - ügyfeleink igényeinek és elvárásainak megfelelően - a vízdíjszámlák éves szinten is kiegyensúlyozottabb terhelést jelentenek a háztartások költségvetésében.
Elsőként a márciusban, illetve májusban leolvasott fogyasztók kapják kézhez az új átlagokat tartalmazó számlákat, majd a leolvasás ütemezésének megfelelően a többi fogyasztóra is sor kerül. Egyes fogyasztók a korábbinál alacsonyabb, mások magasabb átlagról kapják a víz- és/vagy csatornadíjszámlát.

Ahol magasabb lett az átlag - Azoknál az ügyfeleknél, ahol most jelentősen emelkedik a havi átlagmennyiség, az elmúlt időszakban túl alacsony volt a megállapított átlagérték, ezért a magasabb összegű elszámolószámláikban fizették meg a vízfogyasztás felhalmozódott különbözetét.
Ahol kevesebb lett az átlag - Ahol most csökken az átlag, ott eddig magasabb értéken került megállapításra az átlagfogyasztás, az ő esetükben időnként mínuszos tétel is szerepelt az elszámolószámlán.

Van lehetőség az átlag módosítására
Ahogy eddig, természetesen a továbbiakban is kezdeményezhetik ügyfeleink átlagfogyasztásuk módosítását személyes (Pécs, Búza tér 8/B), telefonos (72/421-700, 80/811-111) vagy elektronikus ügyfélszolgálatunkon.

Az átlagigazítás az elkövetkezőkben automatikusan, egy éves időszakot figyelembe véve, évente történik majd.

A publikálás időpontja: 2011. jĂşlius 25.


Adatok - Fogyasztóvédelmi törv.A Pécsi Vízműves követelések kapcsán

Tájékoztatjuk tisztelt ügyfeleinket, hogy a TETTYE FORRÁSHÁZ Zrt. kizárólag a saját szolgáltatásai körében felmerült és saját tevékenysége során keletkezett tartozások tekintetében bír információval és végez követelés kezelési eljárást. Társaságunk nem jogutódja a Pécsi Vízmű Zrt.-nek, így a szolgáltatás átvétele előtt keletkezett vízdíjtartozások nem kerültek át cégünkhöz, ezen követelések behajtásáról sem társaságunk, sem pedig Pécs Megyei Jogú Város Önkormányzata nem rendelkezik.

Bővebben

Utolsó munkafázisához érkezett a Kürt utcai vezetékfelújítás

A Kürt-Jakabhegyi-Ifjúság útja kereszteződésében végződik a Kürt utca víziközmű-hálózatának felújítása: a szakemberek a Kürt utcában újonnan kiépült 400 mm átmérőjű ivóvízvezetéket kötik össze a Jakabhegyi út felől érkező töltő vezetékkel, valamint földbe kerül az utolsó szennyvízcső is.

Bővebben

Vízzavarosodás lehet a Rókusdomb és a Belváros területén csütörtökön

Tájékoztatjuk tisztelt ügyfeleitnket hogy a Damjanich utca 2., Székely Bertalan út - György utca kereszteződésében lévő, valamint a Káptalan utca 3. előtti tűzcsapokon tervezett oltóvíz hozammérések miatt 2019. november 7-én és 8-án vízzavarosodás és nyomásesés fordulhat elő a pécsi belváros északi részén és a Rókusdomb területén.

Bővebben

Átmeneti vízhiány várható Borbálatelepen

Tájékoztatjuk tisztelt ügyfeleinket, hogy a Bittner Alajos utcai gépházon végzett rekonstrukció miatt többszöri, rövid ideig tartó vízhiány és nyomásesés fordulhat elő a Bittner Alajos, Matakovits, Kanyar, Mécses, Veterán, Muskotály és Vadvirág utcákban 2019. november 5-én és 6-án.

Bővebben

Félpályás forgalomkorlátozás a Málomi úton

A belvárost Kertvárossal összekötő kerékpárút kialakításához kapcsolódóan 2019. október 28-án vízvezeték-felújítás kezdődik a Málomi út Olga utca - Keszüi út közti szakaszán. Az Olga utcától északi irányba haladó korszerűsítés miatt a nyugati sávot hétfőtől 30 méteres szakaszokban lezárják, a forgalmat jelzőlámpás irányítás segíti.

Bővebben

Teljes méret

Interaktív térképünkön a közterületen végzett munkálatokról tájékozódhat.
A térképet folyamatosan aktualizáljuk.

  

OLDALTÉRKÉP  |  IMPRESSZUM  |  ADATVÉDELEM  |  JOGI NYILATKOZAT