Közérdekű közlemények, hírekHírforrásMunkálatok térképenJó tudniSajtószobaPályázatokLakossági ügyfeleknekKözületi ügyfeleknek

Talajterhelési díj: segít a Tettye Forrásház Zrt.
Októberig jelentős kedvezménnyel kivitelezhető a bekötés

 

A szigorodó jogszabályok miatt idén februártól tízszeresére emelkedett a talajterhelési díj mértéke, amelyet azon fogyasztóknak kell fizetni, akik nem kötöttek rá az utcájukban kiépült csatornahálózatra. Az érintetteknek 2013. július 1-jéig törvényileg is kötelező lesz a víziközmű-hálózatra való csatlakozás, de addig is számolniuk kell a díjjal, ami jóval meghaladja a közüzemi csatornadíj mértékét, és amelyet az önkormányzat felé kell adó módjára rendezni.

Annak érdekében, hogy segítse a lakosok törvényben előírt kötelezettségének betartását, a Tettye Forrásház Zrt. július 1-jétől kedvezményes csatornarákötési lehetőséget kínál az érintetteknek. Azok ugyanis, akik az idei év végéig rákötnek a kiépült csatornahálózatra, mentesülnek a díjfizetési kötelezettség alól.  

A város egy része védett vízbázison fekszik, ezért Pécsett különösen fontos, hogy ha valakinek az ingatlana előtt rendelkezésre áll a közműves szennyvízelvezető rendszer, akkor a szennyvíz oda is kerüljön, hiszen így vezethető el és kezelhető biztonságosan. Ugyanakkor azt is tudjuk, hogy a csatornarákötések kiépítésének költségei sok esetben megterhelő kiadást jelenthetnek a háztartások számára, társaságunk ezt az anyagi terhet igyekszik enyhíteni.

Amennyiben a Tettye Forrásház Zrt.-t bízzák meg a fogyasztók, a szakemberek július 1-je és október 31-e között a teljes műszaki megoldás - a társaság Egységárgyűjteménye szerinti - díjának 75 százalékáért elvégzik a csatornabekötés és/vagy a házi szennyvízvezeték kiépítését a tervezéstől a munkálatokig. Az ISPA-s fogyasztók (ahol a bekötés már rendelkezésre áll), 10 százalék kedvezményt kapnak a belső rákötés kialakításának díjából, emellett társaságunk részletfizetési kedvezményt is biztosít.

Információ: Tettye Forrásház Zrt. ügyfélszolgálati iorda - műszaki ügyintézés Búza tér 8/B. telefon: 72/421-700;

A publikálás időpontja: 2012. augusztus 13.


Adatok - Fogyasztóvédelmi törv.A Pécsi Vízműves követelések kapcsán

Tájékoztatjuk tisztelt ügyfeleinket, hogy a TETTYE FORRÁSHÁZ Zrt. kizárólag a saját szolgáltatásai körében felmerült és saját tevékenysége során keletkezett tartozások tekintetében bír információval és végez követelés kezelési eljárást. Társaságunk nem jogutódja a Pécsi Vízmű Zrt.-nek, így a szolgáltatás átvétele előtt keletkezett vízdíjtartozások nem kerültek át cégünkhöz, ezen követelések behajtásáról sem társaságunk, sem pedig Pécs Megyei Jogú Város Önkormányzata nem rendelkezik.

Bővebben

Utolsó munkafázisához érkezett a Kürt utcai vezetékfelújítás

A Kürt-Jakabhegyi-Ifjúság útja kereszteződésében végződik a Kürt utca víziközmű-hálózatának felújítása: a szakemberek a Kürt utcában újonnan kiépült 400 mm átmérőjű ivóvízvezetéket kötik össze a Jakabhegyi út felől érkező töltő vezetékkel, valamint földbe kerül az utolsó szennyvízcső is.

Bővebben

Vízzavarosodás lehet a Rókusdomb és a Belváros területén csütörtökön

Tájékoztatjuk tisztelt ügyfeleitnket hogy a Damjanich utca 2., Székely Bertalan út - György utca kereszteződésében lévő, valamint a Káptalan utca 3. előtti tűzcsapokon tervezett oltóvíz hozammérések miatt 2019. november 7-én és 8-án vízzavarosodás és nyomásesés fordulhat elő a pécsi belváros északi részén és a Rókusdomb területén.

Bővebben

Átmeneti vízhiány várható Borbálatelepen

Tájékoztatjuk tisztelt ügyfeleinket, hogy a Bittner Alajos utcai gépházon végzett rekonstrukció miatt többszöri, rövid ideig tartó vízhiány és nyomásesés fordulhat elő a Bittner Alajos, Matakovits, Kanyar, Mécses, Veterán, Muskotály és Vadvirág utcákban 2019. november 5-én és 6-án.

Bővebben

Félpályás forgalomkorlátozás a Málomi úton

A belvárost Kertvárossal összekötő kerékpárút kialakításához kapcsolódóan 2019. október 28-án vízvezeték-felújítás kezdődik a Málomi út Olga utca - Keszüi út közti szakaszán. Az Olga utcától északi irányba haladó korszerűsítés miatt a nyugati sávot hétfőtől 30 méteres szakaszokban lezárják, a forgalmat jelzőlámpás irányítás segíti.

Bővebben

Teljes méret

Interaktív térképünkön a közterületen végzett munkálatokról tájékozódhat.
A térképet folyamatosan aktualizáljuk.

  

OLDALTÉRKÉP  |  IMPRESSZUM  |  ADATVÉDELEM  |  JOGI NYILATKOZAT