Közérdekű közlemények, hírekHírforrásMunkálatok térképenJó tudniSajtószobaPályázatokLakossági ügyfeleknekKözületi ügyfeleknek

Talajterhelési díj: segít a Tettye Forrásház Zrt.
Októberig jelentős kedvezménnyel kivitelezhető a bekötés

 

A szigorodó jogszabályok miatt idén februártól tízszeresére emelkedett a talajterhelési díj mértéke, amelyet azon fogyasztóknak kell fizetni, akik nem kötöttek rá az utcájukban kiépült csatornahálózatra. Az érintetteknek 2013. július 1-jéig törvényileg is kötelező lesz a víziközmű-hálózatra való csatlakozás, de addig is számolniuk kell a díjjal, ami jóval meghaladja a közüzemi csatornadíj mértékét, és amelyet az önkormányzat felé kell adó módjára rendezni.

Annak érdekében, hogy segítse a lakosok törvényben előírt kötelezettségének betartását, a Tettye Forrásház Zrt. július 1-jétől kedvezményes csatornarákötési lehetőséget kínál az érintetteknek. Azok ugyanis, akik az idei év végéig rákötnek a kiépült csatornahálózatra, mentesülnek a díjfizetési kötelezettség alól.  

A város egy része védett vízbázison fekszik, ezért Pécsett különösen fontos, hogy ha valakinek az ingatlana előtt rendelkezésre áll a közműves szennyvízelvezető rendszer, akkor a szennyvíz oda is kerüljön, hiszen így vezethető el és kezelhető biztonságosan. Ugyanakkor azt is tudjuk, hogy a csatornarákötések kiépítésének költségei sok esetben megterhelő kiadást jelenthetnek a háztartások számára, társaságunk ezt az anyagi terhet igyekszik enyhíteni.

Amennyiben a Tettye Forrásház Zrt.-t bízzák meg a fogyasztók, a szakemberek július 1-je és október 31-e között a teljes műszaki megoldás - a társaság Egységárgyűjteménye szerinti - díjának 75 százalékáért elvégzik a csatornabekötés és/vagy a házi szennyvízvezeték kiépítését a tervezéstől a munkálatokig. Az ISPA-s fogyasztók (ahol a bekötés már rendelkezésre áll), 10 százalék kedvezményt kapnak a belső rákötés kialakításának díjából, emellett társaságunk részletfizetési kedvezményt is biztosít.

Információ: Tettye Forrásház Zrt. ügyfélszolgálati iorda - műszaki ügyintézés Búza tér 8/B. telefon: 72/421-700;

A publikálás időpontja: 2012. augusztus 13.


Adatok - Fogyasztóvédelmi törv.Tűzcsap hozammérés - átmeneti vízzavarosodás jún. 5-6-án a Belvárosban

Tájékoztatjuk tisztelt ügyfeleinket, hogy a Munkácsy Mihály utca 18. és a Tímár utca 22. szám előtti tűzcsapokon tervezett oltóvíz hozammérések miatt 2020. június 5-én és 6-án vízzavarosodás és nyomásesés fordulhat elő Pécs belvárosában: az Esze Tamás utca - Janus Pannonius utca - Mária utca - Bástya utca - Ágoston tér - Alsóhavi utca - Lánc utca - Rákóczi út - Kórház tér - Klimó György utca által határolt területen.

Bővebben

Megújultak az értesítő plakátok

Új külsőt kaptak a társaságunk által használt értesítő plakátok! Júniustól frissített arculatú értesítőkön tájékoztatjuk ügyfeleinket a tervezett munkálatokról, leolvasásról, mérőcseréről. 

Bővebben

Csütörtökön vízzavarosodás várható Pécs több pontján

Tájékoztatjuk tisztelet ügyfeleinket, hogy a Baranya utca 2., az Anna utca 21. és a József utca 21. szám előtti tűzcsapokon tervezett oltóvíz hozammérések miatt 2020. május 7-én és 8-án vízzavarosodás és nyomásesés fordulhat elő Kovácstelepen, a Szigeti út - Esztergár Lajos utca közti területen a Tüzér utca vonaláig, valamint a Belvárosban a Mária utca - Hunyadi János utca - Szentágothai János sétány - Majorossy Imre utca által határolt területen.

Bővebben

Friss, biztonságos csapvízzel a sikeres érettségiért

Hétfőn kezdődnek az érettségik, a veszélyhelyzet miatt azonban március közepe óta elárvultak az iskolaépületek, így a belső vízhálózatok is. Társaságunk a rendkívüli helyzet alatt is folyamatosan egészséges, biztonságos vizet juttat el az intézményekbe, otthonokba.

Bővebben

Új burkolatot kaptak az utak a téli csőtörések után

A mai napon befejeződik a korábban ideiglenesen, fóliás betonnal helyreállított téli hibahelyek, útburkolatok, járdák végleges javítása.

Bővebben

Teljes méret

Interaktív térképünkön a közterületen végzett munkálatokról tájékozódhat.
A térképet folyamatosan aktualizáljuk.

  

OLDALTÉRKÉP  |  IMPRESSZUM  |  ADATVÉDELEM  |  JOGI NYILATKOZAT