Érdekességek a nagyvilágbólTérképVíz világnapjaA vízrőlLinkajánló

A „Mesterségem címere: VÍZ” rajpályázat díjazottjai

 

Egykori vizes emlékek közt, a Föld napján díjazták a TETTYE FORRÁSHÁZ Zrt. idei víz világnapi rajzpályázatának legjobb pályamunkáit és alkotóit. Összesen 27 pécsi diák vehetett át elismerést munkájáért, akik közül a legjobbak iskolájuknak is nagy örömet szereztek: két pécsi intézmény ivókutat, egy harmadik iskola pedig interaktív táblát nyert társaságunk pályázatán. A gyerekek egy közös festés keretében a Vízkincstár támfalát is megújították, vízhez kapcsolódó képekkel színesítették.

Aranyfokozat_VajdaReka_1_osztaly.JPG

A TETTYE FORRÁSHÁZ Zrt. a víz világnapjához kapcsolódóan a nemzetközi jelmondathoz kapcsolódva hirdetett rajzpályázatot az általános iskolások számára. A„Mesterségem címere: VÍZ" című pályázatra 12 intézményből összesen 245 sokoldalú és ötletes alkotás érkezett, köztük például a csatornaszerelő, karbantartó, barista, vagy éppen a gyöngyhalászok munkáját bemutatva.

Társaságunk munkatársai mellett a zsűri szakmai tagjai voltak: Vátyi Vera textilművész, művészeti tanár és Ferling Szonja grafikus, illusztrátor. A munkákat értékelve úgy vélték, az alkotások legnagyobb részét a dekorativitás, a részletek kidolgozottsága, az átgondolt színhasználat jellemezte. A zsűri vizsgálta a művek gondolati tartalmát, kreatív technikai megoldását és anyaghasználatát, a kidolgozottság minőségét, a kompozíció egyediségét, harmóniáját és a művészi kivitelezést.

Győztesek:

 • A felső tagozatos korosztály győztese Samu Adrienn (8/b), míg az alsósok közül a zsűri az 1. osztályos Vajda Réka (1/a) alkotását választotta a legjobbnak, így iskolájuk, a Mecsekaljai Iskola Bánki Donát Úti Általános Iskolája nyerte a felajánlott interkatív táblát. 
 • Mivel mindkét diák egyazon intézmény tanulója, a Zsolnay ivókutat a Budai-Városkapu Iskola nyerte, Polgár Krisztián (6/a) tanuló munkájával. 
 • A zsűri döntése alapján a víziközmű-szolgáltatáshoz leginkább kötődő, számos kreatív, egyedi gondolkodásmódú alkotás elkészítéséért egy további ivókutat nyert a Szieberth Róbert Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola.

Alkotásával arany minősítést ért el:

 • Regdon Sára Kinga (Városközponti Iskola Belvárosi Általános Iskola)
 • Pálinkás Lili Luca (Széchenyi István Gimnázium, Általános Iskola és Sportiskola)
 • Százados Ábel (Mecsekaljai Általános Iskola Jurisics Utcai Általános Iskolája)

  Pályamunkájával ezüst minősítést ért el:
 • Pallag Luca Pálma, Horváth Karina Mirjam (Mecsekaljai Általános Iskola Kovács Béla Általános Iskolája)
 • Sándor Anna Lili, Schetl Laura (Szieberth Róbert Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola)
 • Kovaliczki Máté, Donáczi Gergő (Mecsekaljai Általános Iskola Jurisics Utcai Általános Iskolája)
 • Thurzó Benjámin, Schwarcz Adrienn (Budai-Városkapu Iskola) 
 • Goják Dóra (Apáczai Csere János utcai Általános Iskola)

Különdíjasok:

 • Orsós Milán, Nyírő Tamás, Visnyei Zsolt, Horváth Evelin és Jákovics Helénke (Szieberth Róbert Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola 3/a osztályának tanulói)
 • Schön Izabella - Kurta Eszter, Reményi Anna - Salamon Réka (Mecsekaljai Általános Iskola Jurisics Utcai Általános Iskolája)
 • Farkas Lili Réka (Mecsekaljai Iskola Bánki Donát Úti Általános Iskolája)
 • Kovács Lili (Budai-Városkapu Iskola)
 • Vukovics Eszter (Városközponti Iskola Belvárosi Általános Iskola)

Az elismeréseket Sándor Zsolt, a TETTYE FORRÁSHÁZ Zrt. vezérigazgatója adta át az intézmények tanulóinak és felkészítő pedagógusainak az április 22-i rendezvényen, amelyen a gyerekek egy közös művészeti alkotást is készítettek: a Tettye interaktív bemutatótermének támfalát együtt tették színesebbé, így a környezetismeret órák helyszínéül is felajánlott bemutatóterem bejárata barátságos, vizes tematikájú motívumokkal fogadja az érkező iskolás csoportokat.

Köszönjük mindenkinek, aki munkájával megtisztelte pályázatunkat. Gratulálunk a nyerteseknek, további sikeres alkotói munkát kívánunk!

Díjazott rajzok
Galéria az eseményről
Videó az átadásról

A publikálás időpontja: 2016. április 25.Pótoljuk az elmaradt leolvasásokat és mérőcseréket

Júniustól újraindult a leolvasás, október végéig minden olyan ingatlant felkeresnek szakembereink, ahol a járvány miatt március és június közt elmaradt az éves mérőállás-rögzítés.

Bővebben

Kedden vízzavarosodás várható a Belvárosban

Tájékoztatjuk tisztelet ügyfeleinket, hogy a Goldmark Károly utca 1., a Perczel Miklós utca 18. és a Munkácsy Mihály utca 4. szám előtti tűzcsapokon tervezett oltóvíz hozammérések miatt 2020. július 28-án és 29-én vízzavarosodás és nyomásesés fordulhat elő az Esze Tamás utca - Janus Pannonius utca - Mária utca - Bástya utca - Ágoston tér - Alsóhavi utca - Lánc utca - Rákóczi út - Kórház tér - Klimó György utca által határolt területen.

Bővebben

Helyükön a permetkapuk

A TETTYE FORRÁSHÁZ Zrt. hétfőn a Belvárosban, Uránvárosban és Kertvárosban is beüzemelte a köztéri párakapukat, amelyek a kánikulai napokon biztos pontként, a vízhálózatra telepítve nyújtanak felüdülést az arra járóknak.

Bővebben

Alkalmi szökőkút a Szilva utca sarkán

Méretes, öt-hat méter magas vízoszlop tört fel 11 óra után Pécsen a Szilva utca sarkán, ahol egy autó letarolt egy tűzcsapot.

Bővebben

Változások az online számla adatszolgáltatás kapcsán

2020. július 1-től adatot kell szolgáltatni az adóhatóság felé minden belföldi adóalany felé kiállított számláról.

Bővebben

Teljes méret

Interaktív térképünkön a közterületen végzett munkálatokról tájékozódhat.
A térképet folyamatosan aktualizáljuk.

  

OLDALTÉRKÉP  |   IMPRESSZUM  |   KÖZÉRDEKŰ ADATOK  |   ADATVÉDELEM  |   JOGI NYILATKOZAT