Tovább a tartalomhoz

Keresés

Megújult Üzletszabályzatunk

Tájékoztatjuk ügyfeleinket, hogy módosult társaságunk Üzletszabályzata, amelyet a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal a VSFO/587-5/2024 számú határozatával jóváhagyott.

A szeptember 26-tól érvényes aktuális szabályzat ide kattintva elérhető, vagy Búza téri ügyfélszolgálati irodánkban hozzáférhető.
A fogyasztóvédelmi törvény előírásainak megfelelően az e-mailcímmel nyilvántartott ügyfeleinket elektronikusan is tájékoztatjuk a változásról.

Az aktuális módosítást a jogszabályi változások átvezetése és az ehhez szükséges fogalom-, folyamat- és szövegpontosítások indokolták. A legfontosabb változások által érintett tárgykörök:

  • Fontos változás, hogy diktálási időszakban társaságunk elfogadja a felhasználó által az e-ügyfélszolgálaton beküldött, fényképekkel megfelelően dokumentált mérőállást, amely adatok alapján számla készül, és amellyel kiváltható a leolvasás. Az ehhez kapcsolódó előírásokat a szabályzat IV.4.4.1.5. fejezete részletezi. 
  • Társaságunk automatikusan átállíthatja a felhasználó fizetési módját, ha az ügyfél egymás után több alkalommal is banki utalással rendezte az egyébként csekkes számla díját. (Az ügyfél kérésére bármikor visszaállítható a fizetési mód.)
  • A közületi felhasználók által fizetendő víziközmű-fejlesztési hozzájárulás (VFH) kapcsán pontosultak a kvóta átruházásának részletei felhasználó-változás esetén.
  • A szabályzat egyértelműsíti a felhasználók mérőhelyre vonatkozó ellenőrzési, karbantartási kötelezettségét, pontosítja a pdf számlaküldés, illetve a visszatérítés módját.
  • Az időszakos locsolási kedvezményt az elszámoló számlában írjuk jóvá az érintett kerttulajdonosoknak.
  • További védelmet kaptak a védendő felhasználók.

Az Üzletszabályzat rögzíti a víziközmű-szolgáltatás jogszabályok által meghatározott működési keretét, feltételeit, amelyek szükségesek a felhasználók és a szolgáltató együttműködéséhez. Így például részletes, áttekinthető tájékoztatást ad a felek jogairól, kötelezettségeiről, emellett hasznos tudnivalókat is tartalmaz az ügyintézések, számlázás módjáról, ellenőrzések menetéről.

2024.10.03.