Tovább a tartalomhoz

Keresés

Csőtörés, lezárás az Ifjúság útja - Kürt utca kereszteződésben

FRISSÍTÉS (2024.08.10.): A szolgáltatás a hajnali órákban visszaállt, a végleges javításhoz a jövő héten további munkálat szükséges.

Csőtörés miatt átmenetileg szünetel a vízszolgáltatás Pécs-Makár városrész egyes részein. Az Ifjúság útja - Kürt utca kereszteződésében tört el az úttest alatt futó, 200 mm átmérőjű öntöttvas vezeték.
A sérült szakaszt kizárták a vízellátásból, emiatt ideiglenesen nincsen ivóvíz Középmakár dűlő és Alsómakár dűlő területén. A szolgáltatáskiesés mintegy 80 felhasználási helyet érint, köztük a Jakabhegyi kollégiumot.
A hibahely feltárása jelenleg is zajlik, szakembereink mindent megtesznek, hogy mielőbb helyreálljon a szolgáltatás. Addig is tartályautó biztosítja az ideiglenes vízvételi lehetőséget. A jármű az érintett területet járja, aktuális helyéről a diszpécserszolgálatnál kérhető információ (72/421-799).

A csőtörés során kiáramló víz alámosta az útburkolatot, emiatt a Kürt utca Ifjúság útjára kanyarodó sávját kb. 20 méter hosszú szakaszon lezárták. Arra kérjük az autósokat, ha tehetik, kerüljék el a kereszteződést. 

Köszönjük az érintettek megértését és türelmét!

2024.08.09.