Tovább a tartalomhoz

Keresés

Új frissítőpont a Konzum Áruháznál Pécsen

A hőség elviselésében évek óta nagy szerepet játszanak társaságunk közkedvelt, vízpermettel frissítő köztéri permetkapui. Az egyre gyakoribb extrém forró, száraz időszakok miatt megduplázzuk az állandó pécsi hűsítőpontok számát.

Az egyedi formatervezésű – felülről hullámot, körbejárva hol vízcseppet, hol a város épületeire jellemző kupolát idéző –, helyben gyártott Mediterrán párakapuból négy újabb készült el augusztusban, amelyből az első már a helyére is került: augusztus 15-től a Rákóczi úton, a Konzum Áruház sarkánál lévő járdaszigeten kínál felüdülést.

A város egyik legforróbb és egyben legforgalmasabb pontján, a két bevásárlóközpont előtti buszmegállókban naponta több ezren fordulnak meg. A kapu ezért programozott üzemmódban már reggel 9 órától üzemel és egészen 21 óráig hoz enyhülést a buszra váróknak és az arra járóknak a kánikulai napokon.  

Az újonnan helyére került kapu a Széchenyi téren, az Uránbányász téren és a Csontváry utcai buszmegállónál működő hűsítőpontok mellé csatlakozott, a többi szerkezetet a kapcsolódó hálózati munkák után helyezik üzembe szakembereink Pécs különböző városrészeiben. 
A következő szezonban így összesen nyolc helyszínen frissülhetünk az ivóvízhálózatra telepített párakapuk alatt a városban. 

 

2024.08.15.