Milyen az én csapvizem?
Vízminőség vizsgálati eredmények
vízminőségi jellemző | érték |
---|---|
Fizikai vizsgálatok - 2025.02.11. | |
szín | megfelelő |
szag | megfelelő |
íz | megfelelő |
Helyszíni vizsgálatok - 2025.02.11. | |
szabad aktív klór | 0,41 mg/l |
kötött aktív klór | <0,2 mg/l |
összes aktív klór | 0,41 mg/l |
hőmérséklet | 12,0 °C |
Kémiai vizsgálatok - 2025.02.11. | |
permanganát index (KOIps) | <0,5 mg/l O2 |
fajlagos elektromos vezetőképesség | 840 uS/cm |
pH | 7,2 |
zavarosság | 0,14 NTU |
ammónium | <0,04 mg/l |
nitrit | <0,02 mg/l |
alumínium | <50 ug/l |
vas | 37 ug/l |
mangán | <10 ug/l |
Mikrobiológiai vizsgálatok - 2025.02.11. | |
telepszám 22 °C-on | 10 /ml |
coliform baktériumok száma | 0 /100 ml |
escherichia coli száma | 0 /100 ml |
enterococcus bélbaktériumok száma | 0 /100 ml |
Mikroszkópos biológiai vizsgálatok - 2025.02.11. | |
üledék | <0,1 ml/l |
egyéb véglények | 0 szám/l |
házas amőbák | 0 szám/l |
nematoda | 0 szám/l |
egyéb férgek | 0 szám/l |
szennyezettséget jelző baktériumok | 0 szám/l |
gombák | 0 szám/l |
vas- és mangánbaktériumok | 0 szám/l |
kénbaktériumok | 0 szám/l |
cianobaktériumok és algák | 0 szám/l |
egyéb (gerinctelen) szervezetek | 0 szám/l |
Határértékek
vízminőségi jellemző | mértékegység | határérték/parametrikus érték |
---|---|---|
Helyszíni vizsgálatok | ||
hőmérséklet | °C | - |
szabad aktív klór | mg/l | - |
kötött aktív klór | mg/l | 3 |
összes aktív klór | mg/l | - |
Kémiai vizsgálatok | ||
összes keménység | CaO mg/l | 50-350 |
pH | - | 6,5-9,5 |
fajlagos elektromos vezetőképesség | µS/cm | 2500 |
kémiai oxigénigény | mg/l O2 | 3,5 |
zavarosság | NTU | - |
ammónium | mg/l | 0,2 |
nitrit | mg/l | 0,1 |
nitrát | mg/l | 50 |
klorid | mg/l | 100 |
szulfát | mg/l | 250 |
vas | µg/l | 200 |
mangán | µg/l | 50 |
Mikrobiológiai vizsgálatok | ||
coliform | szám/100 ml | 0 |
escherichia coli | szám/100 ml | 0 |
enterococcus | szám/100 ml | 0 |
telepszám 22 °C-on | szám/ml | 250 |
telepszám 37 °C-on | szám/ml | 50 |
pseudomonas aeruginosa | szám/100 ml | 0 |
clostridium | szám/100 ml | 0 |
vízminőségi jellemző | mértékegység | határérték/parametrikus érték |
---|---|---|
Helyszíni vizsgálatok | ||
hőmérséklet | °C | - |
szabad aktív klór | mg/l | - |
kötött aktív klór | mg/l | 3 |
összes aktív klór | mg/l | - |
Kémiai vizsgálatok | ||
összes keménység | CaO mg/l | 50-350 |
pH | - | 6,5-9,5 |
fajlagos elektromos vezetőképesség | µS/cm | 2500 |
kémiai oxigénigény | mg/l O2 | 3,5 |
zavarosság | NTU | - |
ammónium | mg/l | 0,2 |
nitrit | mg/l | 0,1 |
nitrát | mg/l | 50 |
klorid | mg/l | 100 |
szulfát | mg/l | 250 |
vas | µg/l | 200 |
mangán | µg/l | 50 |
alumínium | µg/l | 200 |
fluorid | mg/l | 1,5 |
bór | mg/l | 1 |
cianid | mg/l | 0,05 |
Atomabszorpciós vizsgálatok | ||
arzén | µg/l | 10 |
antimon | µg/l | 5 |
szelén | µg/l | 10 |
higany | µg/l | 1 |
ólom | µg/l | 10 |
réz | mg/l | 2 |
króm | µg/l | 50 |
nikkel | µg/l | 20 |
kadmium | µg/l | 5 |
AES vizsgálatok | ||
nátrium | mg/l | 200 |
kálium | mg/l | - |
Gázkromatográfiás vizsgálatok | ||
összestrihalo-metán | µg/l | 50 |
összespeszticid | µg/l | 0,5 |
policiklusos aromás szénhidrogének | µg/l | 0,1 |
benzol | µg/l | 1 |
Mikrobiológiai vizsgálatok | ||
coliform | szám/100 ml | 0 |
escherichia coli | szám/100 ml | 0 |
enterococcus | szám/100 ml | 0 |
telepszám 22 °C-on | szám/ml | 250 |
telepszám 37 °C-on | szám/ml | 50 |
pseudomonas aeruginosa | szám/100 ml | 0 |
clostridium | szám/100 ml | 0 |
Mikroszkópos biológiai vizsgálatok | ||
üledék | ml/l | 0,1 |
vas- és mangánbaktériumok | szám/l | 2x104 |
kénbaktériumok | szám/l | 2x104 |
szennyezettséget jelző baktériumok | szám/l | 0 |
cianobaktériumok és algák | szám/l | 5x103 |
gombák | szám/l | 0 |
házas amőbák | szám/l | 5 |
egyéb véglények | szám/l | 0 |
fonálférgek | szám/l | 5 |
egyéb férgek | szám/l | 0 |
egyéb gerinctelen szervezetek | szám/l | 0 |