Közérdekű közlemények, hírekHírforrásMunkálatok térképenJó tudniSajtószobaPályázatokLakossági ügyfeleknekKözületi ügyfeleknek

A Honvéd utcában folytatódik az egyetemvárosi víziközmű-felújítás

 

A nagyszabású beruházás keretében összesen több mint két kilométernyi új ivóvíz- és szennyvízvezeték kerül a földbe, valamint megújulnak a szennyvízaknák, fedlapok és a környező ingatlanok bekötései is. Február 14-én péntektől több ütemben, párhuzamosan zajlik a szennyvízhálózat megújítása és az ivóvíz rekonstrukció befejezése a Honvéd utcában.

Szennyvízhálózat felújítás:
Mivel a szennyvízhálózat az út tengelyében húzódik, a Szigeti út irányából felfelé induló, aknaközönként haladó rekonstrukció szakaszosan ugyan (30-40 méter), de teljes szélességű útzár mellett valósulhat meg. Ezzel a Honvéd utca átjárhatósága megszűnik, azonban a környező utcákba és a PTE telephelyére való behajtás a forgalom és a mentők számára mindvégig biztosított lesz vagy az Ifjúság útja, vagy a Szigeti út irányából.
Egy-egy szakaszon a tervek szerint 1 hétig marad az útzár, ezt követően az ideiglenesen helyreállított útburkolaton újra megindulhat a közlekedés. A határidőket olyan külső tényezők befolyásolhatják, mint például az időjárás.

A munkálat a Szigeti út - Honvéd utca csomópontban lévő szennyvízaknától indul: február 14-étől a Szigeti út északi sávját és a gyalogátjárót lezárják, a félpályás autós közlekedést jelzőlámpa segíti. Az itt zajló munkálatok ideje alatt a haladás megkönnyítése érdekében a Tüzér utca - Szigeti út kereszteződésében lévő lámpa nem üzemel, így kérjük, fokozottan figyeljenek a gyalogosan közlekedőkre! Aki teheti, kerüljön a 6-os út irányába a Szántó Kovács János és a Petőfi Sándor utcákon keresztül, a környékre érkezőknek pedig javasoljuk a Kürt utcán vagy a Rókus utcán való közlekedést.

Ivóvízhálózat felújítás:
A vízvezetékek cseréje továbbra is a parkoló és a zöldsáv igénybevételével történik, az utolsó háromhetes időszakot kivéve, amikor a munkálat a Honvéd utca déli végének átmeneti szűkítését igényli.
A vízhálózat felújítása az Ifjúság útja irányából lefelé indul: február 14-étől a SPAR áruház előtti járdasziget és a Budai Nagy Antal utca között 60 méter hosszan kerül új, korszerű KPE vezeték a földbe, így a parkolósávot három hétig nem lehet használni. Péntektől várhatóan egy hétig a Budai Nagy Antal utca bejáratában is dolgoznak a szakemberek, a behajtás ez idő alatt a Veres Péter utcából lesz biztosított. Ezt követően a munkálat tovább halad a Szigeti út irányába: a szakemberek a Váci Mihály utca déli bejártában, valamint a Váci Mihály utca - Szigeti út közötti parkolósávban dolgoznak majd.

A munkálattal járó aktuális forgalmirend-változásokról és tervezett vízhiányokról az érintett lakók szórólapon kapnak tájékoztatást, a város lakosságát társaságunk és az önkormányzat pedig folyamatosan tájékoztatja különböző csatornákon.

Köszönjük a környéken élők, dolgozók és a közlekedők türelmét, amellyel segítik a beruházások megvalósulását!

terkep_Honved_utca.jpg   

A publikálás időpontja: 2020. február 3.Szakmai kitüntetést kapott a Tettye munkatársa

A Magyar Víziközmű Szövetség idén is díjazta a víz- és csatornaszolgáltatásban hosszú idő óta tevékenykedő, kiemelkedő teljesítményt nyújtó szakembereket. A TETTYE FORRÁSHÁZ Zrt. egyik munkatársának munkáját is elismerték: Novotny Bálint, társaságunk tervező informatikai mérnökét Víz Világnapi emlékéremmel tűntette ki az ágazat szakmai szervezete

Bővebben

Csőtörés okoz átmeneti vízhiányt a Diósi út környékén

A Diósi út - Bokor utca kereszteződésében meghibásodott a környéket ellátó vezeték. A Diósi úton folyamatban lévő töltővezeték-felújításhoz kapcsolódóan találták meg szakembereink a pontos hibahelyet a délután folyamán, és ma cserélik is a sérült vezetékszakaszt.

Bővebben

Most érvényesítheti locsolási kedvezményét

A locsolási időszak zárásaként október 10-ig diktálhatják be mérőállásukat azon kerttulajdonosok, akik idén április 15-ig igényelték a 10 százalékos locsolási kedvezményt.

Bővebben

Útburkolat javítás októberben a Mártírok útján

Október 8-án megkezdődik a Mártírok útja garanciális burkolatjavítása. A munkálat a Megyeri út és a Kandó Kálmán utca közötti szakaszt érinti, összesen 10 helyen bontják meg és javítják utána az útburkolatot félpályás útlezárás mellett.

Bővebben

Nagyszabású távhő- és ivóvízvezeték-építés kezdődik a Diósi úton

Új távhővezeték épül a keleti városrészben, a Zsolnay Vilmos úton már zajlanak a munkálatok. Október 5-től a Diósi úton is elindul a kivitelezés, ahol a PÉTÁV Kft. projektjéhez kapcsolódva a TETTYE FORRÁSHÁZ Zrt. az ivóvízhálózatot újítja fel.
A két cég összehangoltan, egy munkaterületen, két munkaárokban dolgozik októberben (párhuzamosan - eltolással), így feleannyi ideig szükséges lezárni az adott területet. Október 5-től a Zsolnay Vilmos út - Mathiász János utca - Diósi út kereszteződésében teljes szélességű útlezárás lép érvénybe, míg a Diósi út Bokor utcai kereszteződésétől a munkálatokkal haladó útszűkület mellett biztosított lesz az autós közlekedés.

Bővebben

Teljes méret

Interaktív térképünkön a közterületen végzett munkálatokról tájékozódhat.
A térképet folyamatosan aktualizáljuk.

  

OLDALTÉRKÉP  |   IMPRESSZUM  |   KÖZÉRDEKŰ ADATOK  |   ADATVÉDELEM  |   JOGI NYILATKOZAT